شماره: 2206 / ۱۴۰۲ بيست و ششم شهريور
تعداد بازدید : 0
اخبار
صدور شناسه رهگیری
برای ۷۰۰ میلیون کالا
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ۷۰۰ میلیون قطعه کالا شناسه رهگیری گرفتهاند که نشانگر اقبال تولیدکنندگان و توزیعکنندگان کالاست.
محمدمهدی برادران گفت: در سال گذشته تنها ۱۲ میلیون قطعه کالا شناسه رهگیری داشتند که این آمار به ۷۰۰ میلیون قطعه رسیده است.وی افزود: وجود شناسه رهگیری در کالاها ضمانت است که اصل بودن کالا را نشان میدهد.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت با بیان اینکه کالاها با شناسه رهگیری در فروشگاههای معتبر عرضه میشود، گفت: تولیدکنندگان ثابت کردهاند که میتوانند بازار داخلی را تامین کنند و نیاز به واردات بیرویه یا قاچاق نیست.
برادران تاکید کرد: مردم در خرید کالا به شناسه رهیگری توجه کنند که این شناسهها نشانگر ضمانت کالاهاست.
وی با اشاره به اینکه امسال تاکید بر روی اصل بودن طلا و جواهرات داریم، ادامه داد: وزارت صمت مسئولیتی در ستاد مبارزه با قاچاق کالا دارد؛ در همین راستا پنج گروه کالایی از جمله لوازم خانگی، قطعات یدکی خودرو، دخانیات، طلا و جواهرات و محصولات آرایشی و پتروشیمی را هدفگذاری کردیم.
معاون وزیر صمت گفت: تاکید ما بر روی اصل بودن کالاها از جمله طلا و جواهرات، محصولات پتروشیمی و آرایشی است و این کالاها، نمونه تقلبی دارند که در این عرصه ورود خواهیم کرد.
ارمنستان از ایجاد مرکز قرنطینه دام در مرز با ایران خبر داد
وزارت اقتصاد ارمنستان از ایجاد یک مرکز قرنطینه دام در مرز ایران و ارمنستان برای صادرات و انتقال دام میان دو کشور خبر داد.
قرار است یک مرکز کنترل و قرنطینه به منظور صادرات و انتقال دام در نزدیکی پاسگاه مرزی مغری در استان سیونیک ارمنستان در مرز با ایران ایجاد شود.
وزارت اقتصاد ارمنستان خبر داد، در نشستی با حضور هیات ارمنستانی به ریاست اشخن شیروانیان، معاون وزیر اقتصاد این کشور با ۲ معاون وزیر کشاورزی جمهوری اسلامی ایران، وحید صالحی، رییس کل سازمان دامپزشکی ایران و سید حسین حسینی، رییس سازمان شیلات این کشور، این موضوع مطرح و درباره آن گفتگو شد.
در جریان این گفتوگوها، ۲ طرف امکان گسترش همکاریهای دوجانبه در بخش کشاورزی را بررسی کردند و در زمینههای مختلف به توافقاتی دست یافتند.
معاون وزیر اقتصاد ارمنستان که از مرکز قرنطینه دام استان بوشهر بازدید کرد و بازدیدش از ۱۷ تا ۲۱ شهریور ماه به طول انجامید و در جریان عملیات کنترل و قرنطینه دامها در شهر بوشهر قرار گرفت.
چندی پیش نیز رسانههای ارمنستانی از تلاش ایران و ارمنستان برای افزایش قابلتوجه مبادلات تجاری ۲ کشور خبر دادند.
حجم مبادلات تجاری ۲ کشور در سال گذشته برابر با ۷۱۴ میلیون دلار بود. آمارهای ۵ ماهه امسال از افزایش ۱۳ درصدی خبر میدهد که به نوبه خود نشاندهنده حفظ سرعت مثبت این روند است.
نمایشگاهی با هدف تقویت تجارت دوجانبه میان ارمنستان و ایران، در ۲۵ آگوست (۳ شهریور) برگزار شد و محصولات مختلفی توسط شرکتهای ارمنی و ایرانی در بخشهای کشاورزی، تولیدی و گردشگری در ایروان ارائه شد.
در اردیبهشت ۱۳۹۱ نیز تفاهمنامه همکاری میان منطقه آزاد اقتصادی ارس ایرانی و منطقه آزاد تجاری مغری ارمنستان امضا شد. در این تفاهمنامه به دسترسی آسان سرمایهگذاران ایرانی از منطقه آزاد ارس به منطقه آزاد مغری و بالعکس پرداخت میشود.
راه اندازی واحد شماره 3 بخاری سیکل ترکیبی نیروگاه شهیدرجایی
با تلاش متخصصان نیروگاه شهیدرجایی، واحد شماره 3 بخار سیکل ترکیبی به ظرفیت100مگاوات در کمترین زمان ممکن تعمیر و مجددا راهاندازی شد.
بهمن غنوی معاون تعمیرات و نگهداری نیروگاه سیکل ترکیبی گفت: اشکال در بوش گرافیتی شافت هیدرو توربین 2 سیستم کولینک واحد شماره 3 بخاری این نیروگاه سبب خروج اضطراری این واحد شد که بلافاصله متخصصان امور تعمیرات مکانیک توانستند در کمترین زمان ممکن، پس از رفع اشکال و تعمیرات لازم، این واحد را دوباره به شبکه سراسری تولید برق متصل کنند.
غنوی تصریح کرد: پس از بررسی اشکال، متخصصان تعمیرات سیکل ترکیبی اقدام به تهیه تجهیزات و اقلام مورد نیاز و سپس اقدام به دمونتاژ، تعویض و تراشکاری قطعات آسیب دیده کردند.
غنوی بیان داشت: پس از تعویض و تعمیر قطعات و تجهیزات آسیبدیده اقدام به مونتاژ و پس از بسته شدن الایمنت کوپلینگهای هیدرو توربین و پمپ کوپلینگ با حضور بیوقفه و شبانهروزی متخصصان، نیروگاه سیکل ترکیبی این واحد به شبکه سراسری تولید برق پیوست.
با بازگشت دوباره واحد شماره 3 بخاری نیروگاه سیکل ترکیبی شهیدرجایی قزوین، بیش از 100 مگاوات برق به شبکه سراسری تزریق شد تا خللی در تولید برق پایدار و مطمئن برای خدمترسانی ایجاد نشود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
قائم مقام وزیر جهادکشاورزی اعلام کرد؛
واردات یک روز در میان محمولههای گوشت از کنیا
و پاکستان
قائم مقام وزیر جهادکشاورزی گفت: تا اواخر آبان ماه ۱۵۰ هزار راس گوساله پایه پرواری از پاکستان وارد میشود.
علیرضا پیمان پاک با بیان اینکه در ۳ ماه گذشته به طور متوسط روزانه حدود ۱۸۰ تن گوشت گرم گوسفند و گوساله وارد شده است، گفت: در روزهای پیش رو هم میزان واردات گوشت افزایش یافته و به ۲۳۰ هزار تن میرسد.
او گفت: هم اکنون در میادین میوه و تره بار، لاشه گوسفند از قرار هر کیلوگرم ۲۸۰ هزار تومان عرضه میشود که در فروشگاههای زنجیرهای به دلیل قطعه بندی و بسته بندی گوشت قیمتها مقداری بیشتر است.
پیمان پاک گفت: با این حجم از واردات امیدواریم تا اواسط آبان ماه بازار گوشت به ثبات برسد.
قائم مقام تجارت و تنظیم بازار وزیر کشاورزی افزود: تاکنون ۲ محموله ۱۰ تنی گوشت گرم گوسفندی وارد شده است که برنامه ریزی شده تا یک روز در میان از کشور کنیا واردات داشته باشیم.
پیمان پاک گفت: تا اواخر آبان ماه ۱۵۰ هزار رأس گوساله پایه پرواری که ۲ تا ۶ ماه برای پرواربندی زمان نیاز دارند، از پاکستان وارد میشود.
ساخت بیمارستان ۴۵۰ تخت خوابی رازی تهران آغاز شد
وزارت راه و شهرسازی از آغاز ساخت بیمارستان ۴۵۰ تخت خوابی رازی تهران با انتخاب پیمانکار و با هزینه ۳۱۸ میلیارد تومان خبر داد.
به منظور افزایش سرانه بهداشت و درمان و خدمات توسعهای بخش سلامت در دولت سیزدهم ساخت بیمارستان ۴۵۰ تختی رازی در شهر تهران توسط سازمان مجری ساختمانها و تاسیسات عمومی و دولتی آغاز شد. پیشتر مطالعات احداث این بیمارستان آغاز و تکمیل شد. هم اینک ساخت بیمارستان با انتخاب پیمانکار و با هزینه ۳۱۸ میلیارد تومان آغاز شده است.
بیمارستان رازی تهران دارای ساختمانهای اصلی، جنبی و محوطه پیرامونی است که مساحت زیربنای کل بیش از ۴۳ هزار متر مربع و مساحت محوطهسازی بیمارستان، ۱۳ هزار متر مربع برنامهریزی شده است.
بیمارستان رازی تهران در شش طبقه احداث خواهد شد و دارای بخشهای بستری، اورژانس اعصاب و روان، کلینیک اعصاب و روان، آزمایشگاه، فیزیوتراپی و فضای آموزشی است.
گفتنی است، سازمان مجری ساختمانها و تاسیسات عمومی و دولتی به عنوان یکی از زیرمجموعههای وزارت راه و شهرسازی ساخت ساختمانهای مهم و عمومی را در دستور کار دارد که بخش از این ساختمانهای مهم شامل بیمارستانها و مراکز درمانی میشود.
تاکنون سازمان مجری ساختمانها و تاسیسات عمومی و دولتی توانسته است ۲۲۵ بیمارستان با مجموع ۲۶هزار تخت بیمارستانی را تکمیل کرده و به بهره بردار آنها؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تحویل دهد.
نقش سازمان مجری ساختمانها و تاسیسات عمومی و دولتی در ایام کرونا و تحویل آنها به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نقشی مهم و تأثیرگذار بود.
خرید از فروشگاههای اینترنتی در طرح کالابرگ الکترونیک ممکن شد
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از فراهم شدن امکان خرید برخط مردم در طرح کالابرگ الکترونیک خبر داد.
علیرضا عسگریان معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور در برنامه میز اقتصاد با اشاره به عرضه ۱۱ قلم کالای اساسی در طرح کالا برگ، گفت: هماکنون یک سکوی اینترنتی، عرضه ۱۱ قلم کالای اساسی مشمول طرح کالابرگ را آغاز کرده و در آینده نزدیک تعداد این سکوها افزایش مییابد.معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه تصریح کرد: در خرید اینترنتی هم در صورت هزینه کرد ۲۰۰ هزار تومان از یارانه برای خرید ۱۱ قلم، ۱۲۰ هزار تومان اعتبار تشویقی به شخص مشمول تعلق میگیرد.
وی با بیان اینکه امکان عرضه لبنیات سنتی و حبوبات به صورت فله در طرح کالابرگ الکترونیک فراهم شده است، افزود: هماکنون طرح کالابرگ الکترونیکی دهکهای اول تا پنجم درآمدی را شامل میشود.
عسگریان گفت: استفاده از کالابرگ الکترونیک کاملاً داوطلبانه و اختیاری است و خانوارها میتوانند یک ماه زودتر از واریز یارانه اعتبار خود را برای خرید کالابرگ اختصاص بدهند. چنانچه تمایل به خرید کالابرگ نبود همچون گذشته افراد میتوانند از یارانه نقدی خود استفاده کنند.
در این طرح قیمت کالاها بر اساس نرخ شهریور سال ۱۴۰۱ عرضه میشود و دولت طبق سبد کالای مشخص شده مابهالتفاوت قیمت کالا را در طول دوره پرداخت میکند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
صادرات ۳۸۶ میلیون دلاری کالای ایرانی به چین در اوایل سال
مدیرکل دفتر شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت گفت:در اوایل امسال صادرات ۳۸۶ میلیون دلاری کالای ایرانی به چین را شاهد بوده ایم.
با آغاز به کار دولت سیزدهم، تمرکز بر رشد تجارت و افزایش سهم صادرات غیرنفتی با کشورهای مختلف در دستور کار قرار گرفت. همزمان با اتمام ماه دوم امسال، گمرک ایران کارنامه تجارت خارجی کشور در ۲ ماهه امسال را اعلام کرد و خبر داد تجارت ایران به ۲۵ میلیون و ۷۳۲ هزارتن و به ارزش ۱۵ میلیارد و ۴۵۴ میلیون دلار رسید.
کاوه دلیری مدیرکل دفتر شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران گفت: بازار چین ظرفیت های بسیار بالایی دارد تنوع بخشی به سبد صادراتی را داشته باشیم همچنین توصیه ما این است که بخش خصوصی هم درداین بازار ورود کند
او گفت: در واقع کشور چین دارای ظرفیت های بالایی باتوجه به برگزاری نمایشگاه های تجارتی دارد مهم تلقی و ارزیابی می شود
به گفته مدیرکل دفتر شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران، شرکت ها باید با تعدد و تنوع زیاد و گسترده در بازار چین حضور یابند.
دلیری گفت: به طور کلی چیزی که می تواند سبد محصولاتی ما را متنوع و افزایش دهد این است که توسعه تجارت در بخش نمایشگاهی میان ایران و چین افزایش یابد،به نظر من باید در تمامی حوزه ها وارد بازار چین شویم چون این کشور دارای ظرفیت های عظیمی است.
او گفت: چیزی که در اصل واردات و صادرات مهم تلقی می شود تراز تجاری میان دو کشور است ما با کسور چین تجارت فی مابین دو طرفه داریم به طوری که بخشی از نیاز کشور از چین وارد و بخش دیگر صادر می کنیم
مدیرکل دفتر شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران گفت: ما نباید به این موضوع فکر کنیم که نه باید واردات کاهش ،صادرات افزایش یابد این منظر اشتباه است چرا که سود میان کشورها عملا یک طرفه خواهد شد
دلیری گفت: به نظر من باید ما در کالاهایی که توانمند و دارای پتانسیلهای بالایی هستیم صادرات داشته باشیم کشور چین در سبد محصولات نهایی می تواند رقیب کشور باشد و سیاست ما هم حمایت از داخل است.
او گفت: در واقع اولویت ما حمایت از تولید کننده داخل است و بعضا واردات در بخشی از کالاها و نه تنها از کشور چین بلکه از تمامی کشورها صورت می گیرد.
به گفته او،در اوایل امسال صادرات ۳۸۶ میلیون دلاری کالای ایرانی به چین را شاهد بوده ایم.
مدیرکل دفتر شرق آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در واقع اگر تولید کننده داخلی وجود داشته باشد حمایت ما داخل است در حال حاضر ما در برخی از کالاها مانند قطعات خودرو که وارد می کنیم در بعضی مواقع صادر هم می کنیم
دلیری این را هم گفت: خوشبختانه کشور ما در قطعه سازی خودرو قوی است و توانسته در برخی از قطعات حرف اول را بزند،همچنین تکمیل زنجیره صادرات از جمله مواردی است که باید به آن توجه کرد تا بتوان در بازارهای صادراتی حضوری دائمی و تثبیت شده داشته باشیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
آزادراه شیراز - اصفهان اوایل مهر به بهره برداری میرسد
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور از بهره برداری آزاد راه شیراز - اصفهان در آینده نزدیک خبر داد.
خیرالله خادمی مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، گفت: اوایل مهر آماده بهرهبرداری از آزادراه شیراز اصفهان هستیم و این آزادراه، طولانیترین آزاد راه کشور است که به صورت ممتد و به طول ۲۱۲ کیلومتر زیر بار ترافیکی میرود.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در ادامه تصریح کرد: این آزادراه طول مسیر را نسبت به جاده فعلی ۱۳۴ کیلومتر کوتاهتر و زمان سفر را حداقل دو ساعت کاهش میدهد و پیش بینی میشود بیش از ۱۰۰ میلیون لیتر در سال کاهش مصرف سوخت به همراه داشته باشد.
خادمی با بیان اینکه این آزادراه تکمیل کننده بخشی از راهگذر شمال - جنوب است گفت: بلندترین پل کشور به ارتفاع ۱۱۰ و طول ۲۶۴ متر در این آزادراه احداث شده و هزار و ۴۰۰ متر گالری تونل در مسیر وجود دارد و شش قطعه از ۸ قطعه این آزادراه آماده بهره برداری است و قطعه هفتم با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد و هنوز عملیات اجرایی قطعه هشت آغاز نشده ضمن اینکه ارزش روز ساخت این آزادراه ۲۵ هزار میلیارد تومان برآورد میشود.
وی در پایان تاکید کرد: برای ساخت این آزادراه ۵۰ درصد بخش خصوصی و ۵۰ درصد بخش دولتی سرمایه گذاری کرده و قرارداد با بخش خصوصی برای بازگشت سرمایه ۱۸ سال است و در دو تا سه مکان، ایستگاه دریافت عوارض آزادراهی تعبیه شده است.
مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد؛
فراهم شدن بسترهای مناسب برای جهش حمل و نقل ریلی ایران و چین
مدیرعامل راهآهن گفت: بستر برای جهش حمل و نقل ریلی بارهای با مبدا و مقصد چین از طریق ایران در حال انجام است و به زودی شاهد افزایش صادرات، واردات و ترانزیت ریلی از طریق مرز سرخس خواهیم بود.
میعاد صالحی روز جمعه (۲۴ شهریورماه) در جریان بازدید از ایستگاه راه آهن مشهد در جمع خبرنگاران، گفت: در جلساتی که با طرفهای چینی داشتیم، ظرفیتهای ریلی ایران و همچنین بسترهای خیلی مناسبی که میتوانیم برای عبور بارهای چین از ایران فراهم کنیم تشریح شد.
مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران در ادامه تصریح کرد: با استقرار گمرک و سایر سازمانهای مرتبط در ایستگاه راه آهن شهید مطهری خراسان رضوی، این مرکز مهم به زودی به بهره برداری خواهد رسید که زمینهساز ارتقای حجم ترانزیت و همچنین صادرات و واردات ریلی از مرز سرخس خواهد شد.
وی گفت: در صورت استقرار گمرک در ایستگاه راه آهن که ویژه حمل و نقل بار است این مرکز ترانزیت ریلی میتواند به زودی به بهرهبرداری برسد.
صالحی مرکز حمل و نقل ریلی شهید مطهری را برای افزایش صادرات و واردات ریلی بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: افتتاح این مجموعه میتواند در حجم ترانزیت بار در کریدور شمال- جنوب و همچنین شرق به غرب از نقطه مرزی سرخس افزایش مناسبی را ایجاد کند.
مدیرعامل راه آهن با اشاره به اهمیت حمل بار از مبدا چین به اروپا و جایگاه بسیار مناسب راهبردی ایران در گذرگاه شرق به غرب و همچنین شمال- جنوب، از اظهار تمایل حمل کنندههای واسطهای بار بینالمللی برای عبور بارهای ترانزیتی خود از مسیر ایران خبر داد.
بر اساس اعلام اداره کل راه آهن خراسان طی سال جاری طرح توسعه سکوهای ایستگاه راهآهن شهید مطهری واقع در بخش رضویه شهرستان مشهد با سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیارد ریال در راستای رونق صادرات ریلی از خراسان رضوی به آسیای مرکزی اجرایی شد.
همچنین ۴۰۲ هزار تن کالا طی پنج ماه ابتدایی سال جاری از راه آهن خراسان و ایستگاه راه آهن بینالمللی سرخس به کشورهای آسیای مرکزی صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۲ درصد رشد داشته است.
پشت پرده فرارهای مالیاتی با پوشش صندوقهای قرض الحسنه
فراریان مالیاتی سالهاست با ترفند سوءاستفاده از صندوق های قرض الحسنه، از پرداخت مالیات شانه خالی میکنند. بر همین اساس، دولت سیزدهم با هوشمندسازی نظام مالیاتی و شفاف کردن تراکنشها، مانع تداوم این سوءاستفادهها شده است.
سازمان امور مالیاتی در دولت سیزدهم با رویکرد هوشمندسازی، مالیات ستانی عادلانه را اجرایی کرده و تا از این طریق ترفندهای فرار مالیاتی را شناسایی و مسدود کند. راه اندازی سامانههای مختلف و رصد تراکنشهای بانکی مشکوک، یکی از راه های شناسایی فرارهای مالیاتی است. در همین راستا سال گذشته از محل کنترل تراکنشهای بانکی مشکوک، نزدیک بر ۲۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی شناسایی شد. یکی از ترفندهای فرار مالیاتی، سوءاستفاده از صندوقهای قرض الحسنه است.
بعضی از فعالان صنفهای مختلف با تشکیل و ثبت صندوق قرضالحسنه و یا متمرکز کردن فعالیتهای مالی خود در صندوقهای قرضالحسنه، اقدام به کتمان درآمد و فرار مالیاتی میکنند.
طبق گزارش سازمان امور مالیاتی کشور، اشخاصی ضمن افتتاح حساب جاری و سپرده در صندوقها جهت کتمان فروش خود، چکهای خریداران را دریافت و به جای واریز به حسابهای بانکی خود، این چکها را در وجه حسابهای خود نزد صندوق، کارگزاری کرده و در زمان خرید آنها را از صندوق دریافت و به طرف معاملات خود تحویل میدادند و با این ترفند عملاً حسابهای بانکیشان درگیر اینگونه مراودات مالی نشده و بدین ترتیب، فعالیت اقتصادی خود را از سازمان مالیاتی پنهان میکردند.
در همین رابطه سید محمد هادی سبحانیان رییس سازمان امور مالیاتی، گزارشی از وضعیت فعالیت صندوق های بدون مجوز ارائه کرده است. طبق اعلام وی، سه هزار و ۵۰۰ صندوق قرضالحسنه در کشور فعال است که بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ صندوق، بدون داشتن مجوز در حال فعالیت هستند. مجموع واریزی به حساب بانکی ۲۰ عدد از این صندوقها در سال ۱۴۰۰ حدود ۶۹ هزار میلیارد تومان بوده است. تعداد هشت صندوق قرضالحسنه در سال ۱۴۰۲، ۹ هزار و ۵۰۰ دستگاه پوز در اختیار داشتهاند و بخش قابل توجهی از این پوزها در فعالیتهای اقتصادیای مورد استفاده قرار میگیرند که هیچگونه شفافیتی ندارند.
همچنین در استان اصفهان در سال ۱۴۰۰، ۲۵۰ صندوق بدون پرونده مالیاتی شناسایی شدند و ۳۴۸ صندوق نیز دارای پنج هزار و ۸۲۸ کارتخوان بودند و از این تعداد بیش از هزار دستگاه کارتخوان تنها به نام دو نفر ثبت شدهاند. در استان کردستان یک فعال اقتصادی در حوزه خرید و فروش طلا با فرار مالیاتی بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان و یک شرکت با فرار مالیاتی بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان، در استان آذربایجان غربی، شش شرکت دلال در حوزه آهن قراضه با فرار مالیاتی بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان و در حوزه خرید و فروش رمز ارز فرار مالیاتی بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان، در استان قزوین از یک شرکت فعال خرید و فروش خودرو حدود ۶۸۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی و در استانهای البرز و مرکزی هم فرار مالیاتی گسترده بیش از ۲۶۰ میلیارد تومان برای دو شرکت شناسایی شد و در مرحله وصول مالیات قرار گرفت.
بر اساس گزارش رییس سازمان امور مالیاتی کشور، در حوزه فولاد برای ۲ شرکت در آذربایجان شرقی و یک شرکت در زنجان بیش از ۷۵۰ میلیارد تومان و در استان فارس برای فرار مالیاتی در حوزه فعالیت در صندوقهای قرضالحسنه بیش از ۲۴۰ میلیارد تومان برگ تشخیص صادر شده است. همچنین یک پرونده فاکتور فروشی در استان همدان به ارزش ۱۲ هزار میلیارد تومان و دیگری در استان یزد به ارزش دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان با کمک نهادهای نظارتی شناسایی شد.
مدیرکل دفتر بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور نیز نسبت به سوءاستفاده از صندوقهای قرض الحسنه برای فرار مالیاتی هشدار داده و از شناسایی ۲ فقره فرار مالیاتی بزرگ در استانهای فارس و کردستان و مطالبه مالیاتی از آنها خبر داده است.
طبق گفته وحید عزیزی، ۲۴۷ صندوق قرضالحسنه در سطح استان فارس در سامانه کد اقتصادی اداره کل امور مالیاتی ثبتنام کردهاند. از این تعداد فعالیت ۳۰ صندوق قرضالحسنه مربوط به صنفهای مختلف در استان شناسایی شده و ۶ مورد از آنها نیز که مربوط به صنف سنگ، آهن، لوازم بهداشتی و ساختمانی، لوازم الکتریکی و... هستند، در اجرای ماده ۱۸۱ قانون مالیات های مستقیم مورد بازرسی قرار گرفتهاند.
مدیرکل دفتر بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی، نتیجه انجام این بازرسی را شناسایی تعداد یک هزار و ۴۷۴ مؤدی با گردشی بالغ بر ۱۲هزار میلیارد تومان عنوان کرده و گفته است که تاکنون تعداد ۲۹۹ مؤدی با مبلغی درحدود ۲۸۳ میلیارد تومان مالیات (شامل مالیات عملکرد، ارزش افزوده و کتمان) مورد مطالبه قرار گرفته و در مرحله تهیه گزارش رسیدگی و صدور برگ تشخیص مالیات جهت مؤدیان مربوطه است.
وی در خصوص یک فقره پرونده بزرگ فرار مالیاتی در استان کردستان گفت: در راستای گزارش ارائه شده در سامانه سوت زنی در اجرای بازرسی ماده ۱۸۱ ق.م.م به محل فعالیت یک شرکت تجاری واقع در شهرستان بانه مراجعه شد که با انتقال کیسهای کامپیوتر و هاردهای سرور شرکت مذکور و با تلاش شبانهروزی واحد فناوری، پایگاه اطلاعاتی مربوط به عملکردهای سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ بازآوری و جزئیات اطلاعات ثبت شده تمامی حسابهای دائمی و موقت در قالب تراز تفصیلی استخراج شد که در نهایت منتج به صدور اوراق تشخیص متمم به مبلغ ۱۵۹ میلیارد تومان اصل مالیات و ۱۲۰ میلیارد تومان جرائم متعلقه شد.
مهمترین اقدامات و دستاوردهای نظام مالیاتی در راستای تحقق اهداف سند تحول دولتی با محوریت مالیاتستانی دادهمبنا، کاهش فشار به بخش رسمی اقتصاد، مقابله با فرار مالیاتی و توسعه خدمات الکترونیکی مالیاتی است.
فرش دستباف ایران شناسنامه دار شد
مدیرعامل اتحادیه سراسری شرکتهای تعاونی تولیدکنندگان فرش دستباف شهری گفت: فرش ایران به دلیل اینکه تاکنون شناسنامه نداشت، به صورت رسمی خرید و فروش و صادر نمیشد.
عبدالله بهرامی، مدیرعامل اتحادیه سراسری شرکتهای تعاونی تولید کنندگان فرش دستباف شهری با اشاره به اینکه از سال ۹۷ این صنعت با شوک تحریمی آمریکا مواجه شد و به همین دلیل فرصت صادرات را از دست دادیم گفت: از سوی دیگر تعهد ارزی که برای صادر کنندگان فرش ایجاد شده باعث کاهش صادرات فرش از ۵۰۰ میلیون دلار به ۵۰ میلیون دلار شده است.
وی در ادامه به مشکلات صنعت فرش اشاره کرد و افزود: سال گذشته صادرات فرش دستباف به ۶۰ میلیون دلار رسید. فرش ایران به دلیل اینکه تاکنون شناسنامه نداشت، به صورت رسمی خرید و فروش و صادرات نمیشد و گاهی صادرات فرش ایران به نام تجار ترکیه، پاکستان، هند و سایر کشورها به بازار جهانی صادر میشد، اما از شهریور امسال برای فرش ایرانی شناسنامه تهیه شد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری شرکتهای تعاونی تولید کنندگان فرش دستباف شهری و روستایی ایران درباره شناسنامه فرش ایران ادامه داد: این شناسنامه شامل اطلاعاتی مانند مواد اولیه، کارگاه ساخت، محل ساخت، کیفیت، استاندارد و سایر مشخصات است و فرش ایران بعد از شناسنامهدار شدن، امکان بیمهشدن دارد. در حالیکه پیش از این امکان بیمه کردن محصول صادراتی فرش وجود نداشت و اگر محموله فرش دچار مشکل یا سرقت میشد، امکان پیگیری نداشت و به همین دلیل محصول فرش ایرانی به نام تجار کشورهای رقیب مانند هند و پاکستان و حتی چین صادر میشد.
بهرامی با بیان اینکه با شناسنامهدار کردن فرش ایران، جایگاه اصلی فرش به عنوان یک هنر بومی و ملی ایران به دست میآید و محصول ایرانی از این پس به نام کشورهای خارجی صادر نمیشود گفت: صدور شناسنامه با نشان GS ۱ تحت استاندارد سازمان بینالمللی استاندارد خواهد بود که در سطح جهانی شناخته خواهد شد. یک کد رهگیری خواهد داشت که قابل رهگیری و پیگیری است و امکان بیمه کردن محموله فرش صادراتی ایجاد خواهد شد.
بهرامی گفت: به طور مثال یک محصول ایرانی در کشور آفریقا بود که تاجران ایرانی آن را ندیده بودند، این مسئله به خاطر نداشتن شناسنامه فرش بوده است، همچنین از قدیم تعدادی تاجر سنتی فرش بودهاند که متأسفانه با افراد جوان جایگزین نشده و هماکنون شبکه صادرات و توزیع فرش در خارج از کشور به دست تاجران کشورهای همسایه مانند پاکستان، هند و ترکیه افتاده است.
وی در ادامه با بیان اینکه با تهیه شناسنامه فرش ایرانی، علاوه بر به دست آوردن بازارهای خارجی، نام و نشان فرش ایرانی در کشورها برجسته میشود، گفت: همچنین امکان رهگیری و استفاده از ارزش افزوده در صنعت فرش و همچنین هویت ایرانی فراهم میشود.
بهرامی با تأکید بر اینکه داشتن شناسنامه برای فرش ایران که بر روی محصول الصاق میشود میتواند از تقلب در این صنعت جلوگیری کند گفت: با این کار هنر صنعت فرش ایرانی دوباره میتواند بازارهای خارجی را در یک رقابت سالم به دست آورد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.