شماره: 2250 / ۱۴۰۲ سي آبان
تعداد بازدید : 0
اخبار
نظر وزیر کار درباره
افزایش سن بازنشستگی
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی از پیگیری مسکن کارگران به عنوان دستور کار نشست امروز شورای عالی کار خبر داد و گفت: تلاش دولت سیزدهم این است که درباره مسکن همه آحاد جامعه به خصوص کارگران سختکوش گامهای بلندی برداشته شود.
سیدصولت مرتضوی در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه فاز دوم طرح رصد و پایش اشتغال وزارت کار گفت: در نشست امروز شورای عالی کار، مسکن کارگران در دستور کار قرار دارد و این موضوع را پیگیری میکنیم.
وی تاکید کرد: همه تلاش دولت این است که برای آحاد مختلف جامعه خصوصاً کارگران شریف و سختکوش که حق بزرگی بر گردن تولید و اقتصاد کشور دارند، در حوزه مسکن کارگری هم گام بلندی برداشته شود.
نظر وزیر کار درباره افزایش سن بازنشستگی
مرتضوی در خصوص مصوبه افزایش سن بازنشستگی که روز گذشته در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، گفت: مجلس شورای اسلامی یک سری اصلاحات را از گذشته در این حوزه انجام داده است که اساساً از سال سوم برنامه عملیاتی و اجرایی شده است؛ این اصلاحات سنجهای، به منظور پایداری و تاب آوری صندوقهاست. در حال حاضر ضریب پشتیبانی صندوقها به شدت کاهش یافته و اگر با این روند پیش بروند، در آینده نزدیک صندوقها قادر به پاسخگویی به ذینفعان نخواهند بود، بنابراین مجلس شورای اسلامی روز گذشته در مراحل پایانی رسیدگی به لایحه برنامه هفتم اصلاحاتی را انجام داد که از طریق رسانهها به استحضار مردم رسید.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره پروانه کار اتباع خارجی در کشور نیز گفت: دستورالعملی در این باره در شرف تدوین و بررسی است که در آینده نزدیک از طریق مسئولان مربوطه اطلاعرسانی خواهد شد.
راهکارهایی برای کاهش قیمت کنسرو ماهی
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار سازمان شیلات ضمن اشاره به چرایی افزایش قیمت کنسرو ماهی در خصوص راهکارهای کاهش قیمت و برنامههای در دست اجرا به ارائه توضیحاتی پرداخت.
عباس مختاری در پاسخ به چرایی افزایش قیمت کنسرو ماهی و خارج شدن آن از سفره اقشار ضعیف اظهار کرد: افزایش قیمت نهادههای تولید کنسرو در سطح جهانی (اعم از افزایش قیمت ماده اولیه ماهی تون، افزایش قیمت قوطی، هزینههای صیادی، روغن، درب قوطی)، افزایش هزینههای کارگری در کارخانجات، کاهش واردات ماهی تون برای تنظیم بازار، عدم به موقع تخصیص ارز، زمان بر شدن تخصیص ازر به دلیل تغییر گروه کالایی تون ماهیان از گروه کالایی 21 به گروه کالایی 22 و افزایش هزینه تمام شده تولید ماهی تون از آبهای بین المللی از دلایل افزایش قیمت کنسرو ماهی است.
وی ادامه داد: آن چیزی که تاثیر عمده و قابل توجه در افزایش قیمت کنسرو دارد در حقیقت افزایش قیمت ماهی تون صید شده است.
وی در پایان گفت: همچنین سازمان شیلات ایران برای سال 1402 مجوز واردات 20 هزار تن ماهی تون برای تامین مواد اولیه صنعتی کارخانجات و تنظیم بازار مصرف را صادر کرد که در شش ماهه ابتدای سال 1402، 5900 تن از این مجوز صادر شده ثبت سفارش شد و امیدواریم تا انتهای سال، باقی مجوزهای صادر شده ثبت سفارش واردات شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
رتبه سیزدهم ایران
در تولیدات علمی کشاورزی در سطح بین المللی
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: طبق آخرین آمارها، تولیدات علمی بخش کشاورزی ایران امسال با 2 پله صعود، از رتبه پانزدهم در سطح بین المللی به رتبه سیزدهم ارتقا یافت.
«سید مجتبی خیام نکویی» دیروز (دوشنبه) در پنجمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی که در محل سازمان تات برگزار شد درباره اهمیت تولیدات علمی در بخش کشاورزی، افزود: انتظار میرود بخش کشاورزی دانش بنیان شود و مهمترین مولفه دانشبنیان شدن، افزایش تولیدات علمی و فناورانه در این بخش است.
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، پایداری امنیت غذایی را مهمترین هدف در بخش کشاورزی دانست و اظهار داشت: مهمترین مولفه امنیت غذایی در کشور، دانشبنیان شدن و افزایش بهره وری است.
خیامنکویی با بیان اینکه بیش از 25 درصد تولیدات علمی کشور در بخش کشاورزی متعلق به مجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است، تصریحکرد: عمده این تولیدات وارد عرصه های ترویجی میشود و نتیجه آن را در افزایش عملکرد تولیدات کشاورزی میبینیم.
وی با اشاره به اینکه 25 درصد مجلات علمی کشاورزی در مجموعه سازمان تات چاپ شده است، گفت: رقم زدن اتفاقات بزرگ در بخش کشاورزی بدون استناد به پایه های علمی قوی و دستیابی به مرجعیت علمی امکانپذیر نیست، زیرا در این مجموعه بیش از 10 هزار نفر هیات علمی وجود دارد که نزدیک به 2 هزار نفر آنان در مجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی حضور دارند.
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به این که ایران اکنون دارای رتبه نخست تولیدات علمی در خاورمیانه است، افزود: برای دستیابی به جایگاه علمی ایران که در سند چشم انداز هدفگذاری شده باید سرعت تولیدات علمی از نظر کمی و کیفی افزایش یابد، بنابراین از نظر کیفی نیاز است تولیدات علمی و فناورانه کشور ما در پایگاه های استنادی بین المللی نمایه سازی شود.
خیام نکویی تصریحکرد: سهم تولیدات علمی دانشگاهی در بخش کشاورزی کم است، بنابراین انتظار می رود رشد تولیدات علمی و فناورانه دانشگاه ها در بخش کشاورزی افزایش پیدا کند و منجر به حل مشکلات شود.
وی با اشاره به ظرفیت ها و تولیدات سازمان تات گفت: درحال حاضر 300 هزار مستند علمی و 110 کتابخانه مختص به این سازمان داریم که در کنار تولید مجلات علمی نیازمند به توسعه مجلات ترویجی هستیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی مهمترین چالش این بخش را کمبود مجلات ترویجی برشمرد و اظهارداشت: باید یافته های علمی را با زبان گویا به کشاورزان منتقل کنیم که امر نیازمند انتشار مجلات ترویجی کشاورزی در این بخش است.
به گفته وی، 14 دانشمند حوزه کشاورزی به لحاظ تولیدات علمی، جزو دانشمندان دو درصد دنیا معرفی شدهاند و تولیدات علمیشان قابل رقابت با تولیدات جهانی است که این مهم نیز از دیگر موفقیت های سازمان تحقیقات کشاورزی است.
خیام نکویی با اشاره به پیوستن ایران به معاهده هایی مانند شانگهای، تصریحکرد: ایران می تواند محوریت مرجعیت علمی در برخی حوزه ها از جمله بخش کشاورزی در کشورهای عضو شانگهای و اکو را از آن خود کنیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
وزیر جهاد کشاورزی مطرح کرد؛ ترمیم نظام توزیع، حلقه تامین رضایت همگانی در تامین بازار
وزیر جهاد کشاورزی گفت: درحال حاضر تولیدکننده و مصرفکننده هر دو از شرایط موجود ناراضی هستند.در این بین لازم است نظام توزیع تمهیدی بیاندیشد که حلقه تأمین تا توزیع رضایت نسبی همگان را جلب کند.
نشست هماندیشی رؤسای اتاقهای اصناف مراکز استان دیروز 29 آبان 1402 در محل هتل بزرگ فردوسی تهران برگزار شد و تفاهمنامه «شفافسازی و روان سازی نظام توزیع و روز آمد سازی شیوههای نظارت بر بازار» بین اتاق اصناف ایران و وزارت جهاد کشاورزی امضا شد. محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی در این نشست گفت: دیروز تأمین مواد غذایی 85 میلیون ایرانی اولویت وزارت جهاد کشاورزی است. تأمین نیاز به مواد غذایی باید از راههای تولید و واردات انجام شود اما اولویت وزارتخانه تأمین از داخل است؛ بنابراین حمایت از تولیدکننده و کشاورزان ضروری است.
نیکبخت با بیان اینکه تمام نهادها باید کمک کنند تا پایداری در تأمین مواد غذایی محقق شود، افزود: تشکلهای تولیدی و توزیعی هر دو دارای اهمیت بوده و در حال حاضر تولیدکننده و مصرفکننده هر دو از شرایط موجود ناراضی هستند. در این بین لازم است نظام توزیع تمهیدی بیاندیشد که حلقه تأمین تا توزیع رضایت نسبی همگان را جلب کند.
وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: در گام نخست همکاریهای دوجانبه اتاق اصناف ایران و وزارت جهاد کشاورزی تفاهم نامهای امضا میشود و در گامهای بعدی نشستهای تخصصی برگزار خواهد شد تا کالاهای اساسی و مواد غذایی با شرایط مناسبتتری به دست مصرفکننده برسد.
نیکبخت با تاکید بر نظام توزیع گفت: موفقیت اصناف توزیعی و اتحادیههای صنفی موجب محبوبیت در اذهان عمومی میشود و از سوی دیگر اگر تولیدکننده بداند که بدون واسطههای اضافی به بازار دسترسی خواهد داشت و شرایط توزیعی مناسبی در انتظار محصول است و در گرداب سوداگری نمیافتد با خیال آسودهتری تولید میکند و به این ترتیب شاهد رونق تولید خواهیم بود.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اهمیت همکاری اتاق اصناف ایران و تشکلهای صنفی اظهار کرد: هیچ قدرتی در تنظیم بازار و رسیدن کالا به دست مصرف کننده نهایی به اندازه اصناف نخواهد بود و اتاق اصناف ایران و تشکلهای صنفی در این مسیر نقش بسیار مهمی دارند. لذا امضای این تفاهمنامه را به فال نیک میگیریم و در مسیر تأمین تا توزیع کالا بیشتر از پیش با اصناف کشور همکاری خواهیم داشت.
با اخلالگران در حلقه توزیع برخورد میشود
همچنین در این نشست مجتبی صفایی رئیس اتاق اصناف ایران گفت: اصلاح قانون نظام صنفی حق خانواده اصناف است و ما در رایزنی با مجلس پیگیر مطالبات اصناف هستیم. در همین راستا نیز دغدغههای اصناف در خصوص بازرسیهای موازی را به وزارت جهاد کشاورزی منتقل کردیم و از امروز در توافقنامهای با این وزارتخانه در بخش بازرسیها کمک خواهیم کرد.
رئیس اتاق اصناف ایران ادامه داد: اکنون ما در شرایط سخت تحریمها هستیم، با این حال باید تلاش کنیم تا کالا به وفور و ارزان به دست مصرفکننده برسد. در این مسیر با افرادی که در حلقه تأمین تا توزیع خللی ایجاد کنند نیز باید برخورد قانونی شود. اما این بازرسیها نباید به طور موازی و مکرر انجام شود چرا که در این صورت به کسب و کار اصناف خدشه وارد میکند.
به گفته صفایی اساس این تفاهمنامه استفاده از شبکه مویرگی اصناف در بخش توزیع است. از امروز اصناف ثابت خواهند کرد که در بخش توزیع در کشور مشکلی وجود نخواهد داشت. همانطور که در دوران شیوع ویروس کرونا بر خلاف بسیاری از کشورهای دنیا، هیچ خللی در روند توزیع کالا وجود نداشت.
رئیس اتاق اصناف در پایان خواستار واگذاری ضوابط داخلی اصناف به کمیسیون نظارت مراکز استان از وزارت صمت شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن:
84هزار هکتار زمین در شهرهای کوچک برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن شناسایی شد
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن از بررسی آخرین وضعیت الحاق زمین در شهرهای بالای 50 هزار نفر جمعیت در این سازمان خبر داد و میزان زمینهای شناسایی شده را 84 هزار و 880 هکتار زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن عنوان کرد.
«ارسلان مالکی» دیروز در نشست مشترک معاونان هماهنگی امور عمرانی استانداری، مدیران کل راه و شهرسازی و مدیران بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استانها افزود: از این میزان زمین، بخشی از اراضی الحاق شد و بخش دیگر در مرحله طی مسیر الحاق قرار دارد.
وی با مقایسه این آمار با کل 590 هزار مسکن مهر و بررسی آن در سازمان ملی و زمین و مسکن، آن را اقدامی قابل توجه عنوان کرد.
مالکی ادامهداد: وضعیت الحاقها در شهرهای بالای 50 هزار نفر جمعیت مورد بررسی قرار گرفته است، به طوری که هشتهزار و 848 هکتار مراحل الحاق را کامل طی کرده و سههزار و 760 هکتار به شورای عالی معماری و شهرسازی رسیده است. همچنین سههزار و 277 هکتار در دستور کار شورای برنامه ریزی استانداری ها قرار دارد.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن، آمار مربوط به تکمیل مدارک زمین را اعلام کرد و گفت: منتظر استعلامهای چهار هزار و 328 هکتار از اراضی هستیم که اقدامات مرتبط انجام شود و در مسیر واگذاری قرار گیرد.
وی تاکید کرد: این مهم در شهرهای با جمعیت کمتر از 50 هزار نفر، به استانها تفویض اختیار شده و صفر تا 100 در استان انجام میشود. در این راستا 131 ابلاغ مشروط ثبت شده، 427 هکتار به شورای برنامه ریزی رسیده و چهار هزار و 163 هکتار منتظر تکمیل استعلامات است.
مالکی در خاتمه با بررسی وضعیت نهضت ملی مسکن استانها، اظهار داشت: در مجموع هشتهزار هکتار از اراضی منتظر تکمیل مدارک است.
نشست مشترک معاونین هماهنگی امور عمرانی استانداری، مدیران کل راه و شهرسازی و مدیران بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استانها با حضور مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و جمعی از معاونین وی و مدیران استانی در مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.
واکاوی نقش ایران و ترکمنستان در کریدورهای شمال - جنوب و شرق- غرب
ایران و ترکمنستان بازیگران مهم کریدورهای شمال - جنوب و شرق - غرب هستند و به گفته وزیر راه و شهرسازی، توافق کردهاند در توسعه کریدورها با هم همکاری کنند.
خردادماه بود که مهرداد بذرپاش - وزیر راه و شهرسازی- با شرکت در نشست ویژه راهگذر بین قارهای شمال- جنوب با حضور وزرای حمل و نقل و ترابری روسیه، جمهوری آذربایجان، هند، قزاقستان و بلاروس اظهار کرد: ایران، به عنوان سرزمین فرصتهای ترانزیتی و لجستیکی، هم بهعنوان راه و هم راهحل، برای پیوندهای امن، ایمن، سهل، سریع و مقرون به صرفه اقتصادی، سرزمینی برای رقابت سازنده و مشارکتِ بازیگران ذینفع در عرصه ترانزیت و لجستیک نقشآفرینی خواهد کرد.
او آن زمان از واژه «ایرانراه» استفاده کرد و گفت: در زبان فارسی، این ابتکار، ایران راه (IRAN-RAH) نامیده میشود؛ راه (RAH) در زبان فارسی، همزمان هم بهمعنای راه و هم راهحل است و تمامی کشورهای منطقه میتوانند با استفاده از راهها و ظرفیتهای ایران، بخش عمدهای از مسائل ترانزیتی و لجستیک خود را حل کنند.
بذرپاش یک ماه بعد از آن نیز در نشست سهجانبه ایران- هند و روسیه که با هدف تسهیل ترانزیت در مسیر کریدور شمال-جنوب با حضور مقامات کشورهای مختلف در تهران برگزار شد، گفت که اصول حاکم بر ابتکار ایران- راه که در پیوند عمیق با مفاهیم مرتبط با کریدور شمال-جنوب هستند.
تاکید بر توسعه کریدورهای ترانزیتی
توسعه کریدورهای ترانزیتی برای رسیدن به جایگاه مناسب کشور در حملونقل بینالمللی از موضوعات مهم در سیاستهای کلی حملونقل و قانون برنامه هفتم توسعه است.
در عین حال برخی از همسایگان مانند قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان و افغانستان به نحوی محصور در خشکی هستند و برای رسیدن به دریا باید از طریق ایران کالاهای خود را حمل کنند. بهرهمندی ایران از کریدورها از جمله کریدور شمال-جنوب از این منظر، بسیار حائز اهمیت است.
مقام معظم رهبری، فروردینماه امسال چند اقدام کلیدی و زمینهساز جهش اقتصادی «بهرهگیری از موقعیت حساس و ممتاز جغرافیایی کشور برای حمل و نقل بینالمللی بهخصوص در مسیر شمال- جنوب» را خواستار شدند.
سفر به ترکمنستان و نمایشگاه اختصاصی-تخصصی با عنوان «ایران پروژه»
در ادامه تلاش برای گسترش سیاستها با کشورهای همسایه، بذرپاش شامگاه پنجشنبه 25 آبان برای حضور در هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان به عشقآباد سفر کرد.
بر اساس توافق مقامات دو کشور، مقرر است تا در حاشیه هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ترکمنستان، همایش مشترک تجاری بازرگانان و بخشهای خصوصی دو کشور و همچنین پانزدهمین نمایشگاه اختصاصی- تخصصی با عنوان «ایران پروژه» همزمان با برگزاری اجلاس هفدهم برگزار شود.
«سردار بردیمحمداف» - رئیس جمهور ترکمنستان - با ارسال پیامی به شرکتکنندگان نمایشگاه تخصصی «ایران پروژه» و «مجمع تجاری ترکمنستان و ایران»، بر توسعه حجم تجارت دوجانبه، ایجاد قالبهای جدید تعامل و اجرای پروژههای مشترک در زمینههای امیدوارکننده تاکید کرده و به چشماندازهایی که در مشارکت با ایران، بهویژه در حوزه تعامل در امتداد خط ریلی «قزاقستان-ترکمنستان-ایران» باز میشود، اشاره کرد.
در عین حال در کلانپروژه کریدور شمال - جنوب و در قالب ایرانراه توسعه زیرساختها از جمله افزایش خطوط ریلی و جادهای شرط لازم است اما شرط کافی برای دستیابی به آن این است که کمیسیونهای مشترک با کشورهای همسایه برگزار شود.
مهرداد بذرپاش -رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ترکمنستان- ابراز امیدواری کرد که با توجه به استقبالی که کشورهای منطقه و فرامنطقهای از این ابتکار و از زمان طرح آن برای نخستین بار در اوایل سال جاری نشان دادهاند، بتوانیم با کمک دولت ترکمنستان فضایی به مراتب مناسبتر و حمایتشده برای فعالیت تمامی بازیگران زنجیره تأمین لجستیک و حمل و نقل دو کشور فراهم کنیم.
استقبال ایران از پیوستن ترکمنستان به کریدور شمال- جنوب
ایران از پیوستن ترکمنستان به کریدور حملونقل بینالمللی شمال- جنوب و تراسیکا استقبال میکند و با توجه به اصول حاکم بر ایرانراه، قطعا شراکتهای دوجانبه ایران و ترکمنستان در همه ابعاد اقتصادی و تجاری تقویت خواهد شد و این شراکت مبنایی برای شراکتهای راهبردی دو کشور با سایر کشورهای منطقه و فرامنطقهای در مسیرهای شرقی غربی و شمالی جنوبی خواهد بود.
ترکمنستان در ابتکار «ایران راه» جایگاه ویژهای دارد و شریک راهبردی ایران به شمار میرود، ایران دروازه آسیای میانه و دسترسی به کریدور شرقی - غربی و شمال جنوب است. همچنین جمهوری اسلامی ایران تسهیلات خاصی را برای دسترسی همسایگان به آبهای آزاد فراهم کرده است. در این هدفگذاری نقش ترکمنستان در کریدورهای شمال جنوب و شرق غرب قابل پیگیری است.
به گفته بذرپاش، ایران و ترکمنستان بازیگران مهم کریدورهای شمال-جنوب و شرق- غرب هستند و توافق کردهاند در توسعه کریدورها با هم همکاری کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
«اخبار صنعت» در مورد برنامهریزی و ساماندهی توسعه پایدار شهری گزارش می دهد؛
تعداد بازدید : 2
احیای بافت های فرسوده با طرح کلید به کلید
اخبار صنعت-نرگس سرگزی: قرار است امسال در طرح کلید به کلید ۱۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده سراسر کشور نوسازی و احیاء شود. بر اساس طرح کلید به کلید ساکنان بافتهای فرسوده میتوانند واحد مسکونی خود را با یک واحد نوساز یا زمین دولتی با احتساب ۴۰ درصد تخفیف معاوضه کنند.
یکی از مهم ترین معضلات شهرها بافت های ناکارآمد و فرسوده شهری است. مشکلات عدیده ای که فرسودگی بافـت در ابعاد مختلف برای مدیریت شهری و مسوولان پیش آورده، ابتدا از نظر فرسودگی کالبدی و نارسایی ابتدایی ترین زیرساخت های شهری ناشی میشود. در پی آن، جابجایی جمعیت و جایگزین شدن جمعیت مهاجر و ناهمگن، و به طور کلی جایگزین شدن اقشار نازل اجتماعی در این محلهها که گسترش ناهنجاری های مختلفی از قبیل ناهنجاری های اجتماعی، مشکلات فرهنگی و گاه مشکلات سیاسی، از پیامدهای عمده ای هستند که همگی در فرسودگی و ناکارآمدی بافت های فرسوده شهری ریشه دارند. بی توجهی چندین ساله به این محلهها (مثلاً عدم اتخاذ سیاست هایی که به سرمایه گذاری برای نوسازی و رونق این بافت ها بیانجامد، با عنایت به امکان های بالقوه بسیار وسیع این محله ها از جمله ی کاستی های مدیریت شهری بوده) به بروز مشکلات بسیاری انجامیده است. دامنه فرسودگی برخی از این محلهها به گونه ای است که با وقوع یک زلزله متوسط، وقوع فاجعه دور از انتظار نیست. بافت های فرسوده نوعی بیماری در ساختار مناطق شهری محسوب می شوند و عوامل زیادی در آنها دخیل اند که از آن میان می توان به عدم پیروی از یک برنامه منسجم، عوامل کالبدی، عملکردی، زیست محیطی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و غیره اشاره کرد. تاثیر مخرب هر یک از عوامل فوق سبب کاهش ارزش های کمی و کیفی محیط زیست در محدوده هایی از شهر می گردد و با نزول ارزشهای سکونتی- عملکردی در این قبیل محدوده ها، امر بهسازی و نوسازی متوقف می گردد و فرسودگی و ناکارآمدی بر آنها مستولی می گردد.
بدین ترتیب بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری بازتابی از تاثیر عوامل مخرب می باشند که برای برخی از ساکنان غیر قابل سکونت و باعث گریز آنان از این مناطق می گردد. بافت های فرسوده اگر چه به خودی خود به عنوان یک معضل شهری مطرح میشوند، اما در حقیقت پتانسیل بالقوه ای میباشند که میتوان با شناسایی، برنامهریزی و اجرای دقیق به یک فرصت خوب تبدیل شود. در حال حاضر بافت های فرسوده و ناکار آمد در کشور ما به عنوان مشکل اساسی در شهرهای مختلف و حتی روستاها مطرح می باشند. بافت هایی که زمانی مرکز تمرکز جمعیت و اقتصاد بودهاند، میروند تا به نقاط کم بازده و بیبازده اقتصادی در شهر تبدیل شوند. همچنین این بافتها به لحاظ اجتماعی و فرهنگی نیز به دلیل تمرکز کمتر جمعیت تبدیل به مناطق ناامن و مراکز جرم خیز شدهاند. بر خلاف تصور برخی که بافت های فرسوده و قدیمی را بخشهایی هزینه بر برای دولت می دانند، بسیاری از کشورهای دنیا به این مسأله به چشم یک فرصت طلایی برای شکوفایی اقتصادی، کاهش معضل بیکاری، تقویت و مقاوم سازی ساختمان های مسکونی و افزایش واحدهای مسکونی می نگرند. گذشته از قیمتی بودن فرصت احیای این بافت ها، در حال حاضر بیشتر از اینکه بافت های فرسوده نیاز به احیا و بازسازی داشته باشند، بخش نابسامان مسکن به این بافتها به عنوان پتانسیلی برای جبران کمبود مسکن نیازمند است. در حال حاضر و تا زمان اتخاذ سیاست های روشن، عملی و مطمئن، مشکل اساسی مواجهه با مسأله بافت های فرسوده شهری، مشکل تصمیمگیری و برنامه ریزی در ابعاد کلان و خرد است. مسائل طراحی شهری و معماری و چگونگی سامان دادن به فضای شهری در بافت فرسوده در اولویت بعدی قرار دارد. بنابراین رفع نابسامانی های موجود و ارتقای کیفی و کمی شرایط زیست محیطی، مستلزم برنامهریزی و تهیه و تدوین و ساماندهی توسعه پایدار شهری و بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و اجرا و نظارت صحیح این برنامهها در این مناطق توسط مسوولان تصمیم گیر و تصمیم ساز و استفاده بهینه از مشارکت مردمی است.
حمایت بانک ها و شهرداری ها از بافت های فرسوده بهتر از قبل
آئینی، معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه نوسازی بافت فرسوده هم به نفع ساکنان و هم به نفع شهرداری ها است گفت: حمایت بانک ها و شهرداری ها از بافت های فرسوده بهتر از قبل است.
قرار است امسال در طرح کلید به کلید ۱۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده سراسر کشور نوسازی و احیاء شود. بر اساس طرح کلید به کلید ساکنان بافتهای فرسوده میتوانند واحد مسکونی خود را با یک واحد نوساز یا زمین دولتی با احتساب ۴۰ درصد تخفیف معاوضه کنند.
این اقدام اگر چه در نوع خود برای اولین بار است که رخ می دهد اما به گفته مدیر عامل بازآفرینی شهری ایران به نفع مردم و ساکنان محله ها خواهد بود و این اقدام در حقیقت با نظر موافق ساکنان صورت می گیرد.
در آئیننامه اجرایی طرح نوسازی کلید به کلید (کلید به زمین) آمده است که متقاضیان باید سند رسمی ۶ دانگ داشته باشند، به همین جهت مالکان متقاضی این طرح که سند غیررسمی یا سند قولنامهای در اختیار دارند با مراجعه به اداره ثبت اسناد و املاک محل زندگی خود در رابطه با سنددار کردن املاک خود اقدام کنند
او با بیان اینکه در طرح کلید به کلید در بافتهای فرسوده شهری (طرح کلید به زمین) سازمان ملی زمین و مسکن، شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید و شرکت بازآفرینی شهری ایران همیاری و همکاری کامل دارند معتقد است در آئیننامه اجرایی طرح نوسازی کلید به کلید (کلید به زمین) آمده است که متقاضیان باید سند رسمی ۶ دانگ داشته باشند، به همین جهت مالکان متقاضی این طرح که سند غیررسمی یا سند قولنامهای در اختیار دارند با مراجعه به اداره ثبت اسناد و املاک محل زندگی خود در رابطه با سنددار کردن املاک خود اقدام کنند.
افرادی که ملک آنها در محدوده بافتهای ناکارآمد شهری قرار دارد، میتوانند با مراجعه به سامانه ثبت نام تسهیلات نوسازی بافتهای فرسوده شرکت بازآفرینی شهری ایران نسبت به ثبت اسناد مالکیت ملک خود اقدام کنند
آئینی با اشاره به بند «م» تبصره قانون بودجه امسال و ماده ۹ قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری در رابطه با سند دار کردن املاک تصرف شده در سکونتگاههای غیررسمی، یادآور شد: افرادی که ملک آنها در محدوده بافتهای ناکارآمد شهری قرار دارد، میتوانند با مراجعه به سامانه ثبت نام تسهیلات نوسازی بافتهای فرسوده شرکت بازآفرینی شهری ایران نسبت به ثبت اسناد مالکیت ملک خود اقدام کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این پرسش که آیا نواقص طرح کلید به کلید بررسی و برطرف شده است؟ تاکید کرد: این طرح برای اولین بار است که عملیاتی و اجرا می شود. بنابراین افرادی که در محله ها و بافت های فرسوده زندگی می کنند می توانند از این طرح بهره مند شوند.
اینکه اعلام شده است ۱۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده سراسر کشور در طرح کلید به کلید گنجانده شده است بدین معنی نیست که این ۱۰ هزار مسکن جای مشخص و نقطه مشخصی داشته باشد بنابراین احتمال دارد در هر نقطه ای از کشور این طرح اجرایی شود
او با اشاره به اینکه آئین نامه اجرایی طرح کلید به کلید در دولت مصوب و دستور العمل آن ابلاغ شده است ادامه داد: به هر حال این طرح مقدمات فنی سنگینی دارد و به ازاء هر خانه باید یک قرارداد مبادله شود. اینکه اعلام شده است ۱۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده سراسر کشور در طرح کلید به کلید گنجانده شده است بدین معنی نیست که این ۱۰ هزار مسکن جای مشخص و نقطه مشخصی داشته باشد بنابراین احتمال دارد در هر نقطه ای از کشور این طرح اجرایی شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با حضور در سومین کنفرانس بینالمللی برنامهریزی و مدیریت شهری گفت: در برنامه بازآفرینی شهری، اعضای شورای اسلامی شهرها به عنوان سفیران بازآفرینی هستند که از یک طرف حمایتهای دولت و شهرداریها را برای مردم تبیین کرده و از سوی دیگر مطالبات شهروندان را پیگیری میکنند.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به این که مردم با بسیاری از قوانین و مصوبات در زمینه بازآفرینی و نوسازی مسکن آشنا نیستند، اظهار کرد: پرداختن به این مهم نیازمند یک جهاد تبیین است تا مردم با حقوق خود آشنا شوند.
حمایت دولت، شهرداری ها و بانک ها از احیای بافت فرسوده بهتر از قبل شده است. حمایت شورای عالی شهرسازی بی نظیر است و با بسته های تشویقی شهرداری ها قطعا روند نوسازی بهتر هم خواهد شد
آئینی در پاسخ به این پرسش که آیا شهرداری ها و بانک ها از احیای بافت فرسوده حمایت می کنند؟ گفت: حمایت دولت، شهرداری ها و بانک ها از احیای بافت فرسوده بهتر از قبل شده است. حمایت شورای عالی شهرسازی بی نظیر است و با بسته های تشویقی شهرداری ها قطعا روند نوسازی بهتر هم خواهد شد. هیچ شهرداری این روزها پشت درب اتاق بنده معطل نمی ماند و همه جوره در خدمت آنها هستیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که اکنون بستههای تشویقی در چهار محور اجرا میشود، توضیحاتی در خصوص این بستهها ارایه کرد و در ادامه افزود: دلیل موفقیت شهرهایی که نام بردم این است که شهرداریهای این شهرها بسته تشویقی مناسب با شرایط بومی خودشان تدوین کردهاند. در شهرهایی که بسته تشویقی اجرا شده، شاهد جهش در صدور پروانهها هستیم برای مثال در شهر تهران این رشد ۳ برابر شده است. این بستههای تشویقی باید هر ۶ ماه یک بار ارزیابی شده و در صورت وجود نقاط ضعف اصلاح شوند.
نوسازی بافت فرسوده هم به نفع مردم و هم به نفع شهرداری ها است. چرا که به عنوان مثال وقتی آپارتمان جدیدی در محله ای که در محدوده بافت فرسوده است احداث می شود راحت تر خرید و فروش می شود. از سوی دیگر وقتی یک واحد مسکونی نوسازی می شود شهرداری ها راحت تر می توانند عوارض و نوسازی دریافت کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.