شماره: 2427 / ۱۴۰۳ يازدهم شهريور
تعداد بازدید : 0
اخبار
قابلیت اطمینان شبکه برق شرق تهران
بهبود و ارتقا مییابد
مجری طرح خطوط فوق توزیع برق منطقهای تهران گفت: طرح جابهجایی و تکمیل ارتباطات ۶۳ کیلوولت در پست ۴۰۰ کیلوولت پردیس به انجام رسید که موجب ارتقای قابلیت اطمینان و تامین برق پایدار برای شرق استان تهران شده است.سعید شاهرضایی ضمن تاکید بر اهمیت این طرح افزود: با احداث دو دستگاه بیخط جدید در پست ۴۰۰ کیلوولت پردیس، دو مدار خط تغذیهکننده پست ۶۳.۲۰ کیلوولت عدالت بهصورت مستقل به این بِیهای جدیدالاحداث متصل شدند. همچنین دو بی موجود که قبل از اجرای این طرح وظیفه تغذیه سه پست عدالت، شهرک صنعتی دماوند۲ و سیار جاجرود را برعهده داشتند، به دو خط شهر صنعتی دماوند ۲ و تهرانپارس – سیار جاجرود به صورت مستقل و جدا از هم تعلق گرفتند. وی افزود: این اقدامات موجب تکمیل خطوط شهرک صنعتی دماوند و جاجرود - امین الاشرافی به طول ۳ کیلومتر شد که با وجود معارضین متعدد و دشواریهای اجرایی به انجام رسید. مجری طرح خطوط فوق توزیع شرکت برق منطقهای تهران با اشاره به اهمیت این طرح گفت: با احداث دو بی جدید در این پست، امکان استفاده از دو مدار مستقل برای پست عدالت فراهم شده است. همچنین پست سیار جاجرود از دو پست پردیس و تهرانپارس تغذیه میشود که این اقدامات در قابلیت اطمینان و تامین برق پایدار برای شبکه فوق توزیع بسیار موثر است. وی با اشاره به اختصاص ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار و استفاده ۱۰۰ درصدی از تجهیزات ساخت داخل در طرح بهبود شبکه برق در پردیس تاکید کرد: در اقدامی مهم و قابل تقدیر، در طرح بهبود شبکه برق در پردیس، به طور کامل از قطعات و تجهیزات ساخت داخل استفاده شده است.شاهرضایی افزود: برخی از مهمترین قطعات ساخت داخل به کار رفته در این طرح عبارتند از: یراق آلات، سیم هادی، مقره، پایه انتهایی و استراکچر فلزی، که این اقدام علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، موجب ایجاد اشتغال و تقویت صنایع داخلی نیز شده است. به گفته وی، ارتباطات پیچیده در شبکه برق منجر به کاهش قابلیت اطمینان، پایداری شبکه و افزایش میزان بارگیری از خطوط در محدوده جغرافیایی شهر پردیس، روستاهای بومهن و جاجرود و همچنین مشترکان شهر دماوند شده است.
بهرهبرداری از ۲ مرکز عرضه سوخت
در سیستانوبلوچستان
جایگاه عرضه بنزین شهرداری علیاکبر و تأسیسات سیلندرپرکنی گاز مایع هامون در سیستانوبلوچستان همزمان با هفته دولت افتتاح به بهرهبرداری رسید.قربانعلی مردانی، مدیر منطقه زاهدان، دراینباره گفت: با هدف توسعه زیرساختهای سوخترسانی و برخورداری بهتر مردم از خدمات دولت و ارائه خدمات مطلوب، جایگاه عرضه سوخت شهرداری علیاکبر و تأسیسات سیلندرپرکنی گاز مایع هامون، روز چهارشنبه (هفتم شهریور) با حضور مقامهای محلی در ناحیه زابل به بهرهبرداری رسید.وی افزود: جایگاه عرضه سوخت شهرداری علیاکبر هفتادوهشتمین جایگاه منطقه زاهدان است که با هدف توسعه خدمات، در شهرستان هامون ناحیه زابل به بهرهبرداری رسید. این جایگاه دارای یک سکو و چهار نازل عرضه بنزین و ۴۵ هزار لیتر ظرفیت ذخیرهسازی است. همچنین این جایگاه به طرح کهاب (کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخار بنزین)، بهروزترین سامانه دوربین مداربسته برخط، و سایر تجهیزات و استانداردهای تعریفشده مجهز است و برای ۱۰ نفر از افراد بومی منطقه اشتغال مستقیم ایجاد کرده است.مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه زاهدان همچنین گفت: گشایش یک باب تأسیسات سیلندر پرکنی در شهرک صنعتی محمدآباد شهرستان هامون از دیگر طرحهای شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ناحیه زابل است که با حضور مقامهای محلی، روز چهارشنبه به بهرهبرداری رسید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
معاون اول رئیس جمهور در مراسم تکریم و معارفه وزیران نیرو:
تعداد بازدید : 0
باید به سراغ انرژیهای تجدیدپذیر برویم
معاون اول رئیس جمهور در آیین معارفه «عباس علی آبادی» وزیر نیرو در دولت چهاردهم و تکریم علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو در دولت سیزدهم با انتقاد از بی توجهی و عدم سرمایه گذاری مناسب در زمینه انرژیهای تجدید پذیر گفت: یکی از اقدامات بسیار مهم در این دوره ، استفاده از انرژی خورشیدی، انرژی باد و سایر انرژی های تجدید پذیر مانند زمین گرمایی است.
در این جلسه که صبح دیروز ( شنبه) در ساختمان وزارت نیرو برگزار شد، محمدرضا عارف بر استفاده مناسب از منابع آبی انتقال آب دریای عمان و خلیج فارس و استفاده بهینه از آبهای زیرزمینی تاکید کرد و گفت: در حالی که رشد ۸ درصدی را توقع داریم، اما روزانه ۷تا ۸ساعت قطعی برق داریم که علاوه بر خسارت، عدم النفع آن نیز بسیار زیاد است و باید برای حل این مشکل کار بزرگی صورت گیرد.
عارف با بیان اینکه جوانگرایی و استفاده از استعداد خانمهای متعهد و تحصیلکرده، باید سرلوحه کار وزارت نیرو قرار گیرد، از شهید عباسپور به عنوان مدیری که اعتقاد راسخی به جوانگرایی داشت یاد کرد و گفت، یکی از خلاقیتهای ایشان جوانگرایی بود که در نخستین ماههای پیروزی انقلاب اسلامی، با ابتکار و خلاقیت خود، جوانان دانشجو را در این ساختار دعوت به همکاری کردند و توانستند تحولی در این وزارتخانه ایجاد کنند و اکنون نیز باید بر همان سیاق استفاده از جوانان و زنان دانشگاهی و تحصیلکرده با قدرت ادامه یابد.
وی در ادامه با تشکر از تلاش و مدیریت وزیر نیرو در دولت سیزدهم گفت: صندلیها عوض میشود اما خدمت، الزاماً به واسطه داشتن یک سمت و نشستن بر یک صندلی نیست، بنابراین از همه وزرای دولتهای گذشته دعوت میکنیم که با دولت چهاردهم همکاری کنند.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه با تقدیر از مهندس علی آبادی افزود: ایشان از خانواده وزارت نیرو بوده و کارشناس متعهد و عالمی هستند که به دور از حاشیه فعالیت می کنند و با حضور ایشان در وزارت نیرو ، دستاوردهای ارزشمندی را در این بخش شاهد خواهیم بود.
وی افزود: خوشبختانه فضای خوبی را بین همه قوا و نهادهای حاکمیتی در چهارچوب وفاق ملی احساس میکنیم و خوشحالم که در دولتی پایبند به «وفاق ملی» خدمت میکنم.
عارف با بیان اینکه طبق سند چشم انداز و برنامه هفتم توسعه، رشد متوسط ۸ درصدی هدف گذاری شده است، گفت: متاسفانه با این رشد، خیلی فاصله داریم که باید در دولت چهاردهم جبران کرده و برطبق افق چشم انداز، به جایگاه اول منطقه برسیم.
معاون اول رئیس جمهور خطاب به مهندس علی آبادی، وزیر نیرو گفت: در اسرع وقت، گزارش دقیقی از وضع موجودشامل مزیتها، چالشها و مشکلات موجود در حوزه وزارت نیرو تهیه شود تا در پایان خدمت ببینیم که در چه وضعیتی قرار داشتهایم و در پایان دوره در چه وضعیتی کار را تحویل میدهیم.
عارف در ادامه سخنان خود در این جلسه، با بیان اینکه « آب» چالش دهه آینده جهان است، گفت: این چالش برای ما که در منطقهای با اکوسیستم خشک قرار داریم پیچیدهتر است اما با این حال آنچنان که باید در زمینه استفاده از آب، دقت نمیکنیم.
وی افزود: علیرغم همه شعارها و برنامههای گذشته ، سهم بخش کشاورزی در استفاده از آب در کشورما ۸۶ است که ۱۶ درصد بیش از متوسط جهانی است و این در حالیست که ما یک سوم متوسط جهانی در کشورمان آب داریم، در بخش مصرف خانگی و بخش صنعت نیز همین مشکلات هدر رفت بالا و استفاده بی رویه از آب را داریم.
وی با انتقاد از وضعیت قطعی برق نیز گفت: در حالی که رشد ۸ درصدی را توقع داریم اما روزانه ۷تا ۸ساعت در صنایع قطع برق داریم که علاوه بر خسارت ، عدم النفع آن نیز بسیار زیاد است که برای حل این مشکل کار بزرگی صورت گیرد.
معاون اول رئیس جمهور در زمینه کمبود برق با بیان اینکه سهم انرژیهای تجدید پذیر مورد غفلت قرار گرفته است گفت: در برنامه سوم، با آنکه تاکید زیادی بر این نوع از انرژیها داشتیم، اما وزیر وقت نیرو حاضر نبود سهم تولید برق از این بخش اندکی افزایش یابد، دلیل مخالفتشان هم آن بود که سوخت مجانی میگرفتند، اما آن نگاه مقطعی حداکثر ۴ یا ۵ ساله، نتیجهاش این شده که امروز با قطعی برق روبرو هستیم، اما استفاده چندانی از انرژیهای تجدیر پذیر و مخصوصا انرژی خورشیدی نمیکنیم.
وی افزود: استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر باید یک بحث ملی باشد، اما نگاه بخشی در این حوزه به ما ضربه زد ،اکنون ما باید با تلاش بسیار به سمت استفاده از انرژی خورشیدی، بادی و سایر انرژیهای تجدید پذیر مانند زمین گرمایی برویم، البته تولید و استفاده از انرژیهای کلاسیک را نیز رد نمیکنیم و باید با قدرت ادامه بدهیم.
وی کنترل مصرف برق، افزایش بهره وری، سرمایه گذاری در حوزه تولید برق و تلاش برای افزایش پایداری شبکه را از دیگر موضوعات مورد توجه وزیر نیرو در این حوزه برشمرد.
عارف با بیان اینکه طبق برنامه هفتم توسعه، میانگین بهرهوری در صنعت برق باید به ۴۴ درصد و رشد خطوط شبکه به ۵ درصد برسد از وزیر نیرو خواست کار را در این حوزه با جدیت ادامه دهد.
معاون اول رئیس جمهور، در ادامه با اشاره به برنامه هفتم توسعه گفت: در سیاستهای کلی این بخش کاهش مصرف انرژی، کاهش شدت انرژی، افزایش بازدهی نیروگاهها، افزایش سهم استفاده از انرژیهای تجدید پذیر و حرکت به سمت استفاده از انرژیهای، خورشیدی، بادی و زمین گرمایی، افزایش بهرهوری، کاهش هدر رفت انرژی و سرمایه گذاری در این حوزهها و تلاش برای پایداری شبکه دیده شده است که باید سرلوحه کارهای ما قرار گیرد.
وی همچنین مشخص شدن قیمت تضمینی خرید انرژیهای جدید و خرید انرژی برق تولیدی از منابع تجدید پذیر و نیز برق تولیدی از پسماندها را از وزیر نیرو خواست.
پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهور نوشت: دکتر عارف در ادامه با بیان اینکه «آبهای مرزی» مسئله بسیار مهمی است گفت :در این حوزه باید با همکاری سایر بخشها برای جبران کسری آب و غلبه بر بحران آب تلاش کنیم .
وی درباره پروژههای انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس گفت: اگر تنها بحث «انتقال» دیده شود و همه جوانب آن و از جمله قیمت تمام شده و چگونگی پرداخت هزینه آب بخش صنعت و مردم دیده نشود ، تنها کاری که صورت گرفته این است که مشکل به آینده انتقال داده شده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 4
اخبار
وزارت نیرو متعهد به اجرای برنامه هفتم توسعه است
وزیر نیرو با بیان اینکه وزارت نیرو در دولت چهاردهم متعهد به اجرای برنامه هفتم توسعه است، افزود: حل چالشهای صنعت آب و برق نیازمند وفاق ملی و تعامل همه جانبه وزارت نیرو با سایر دستگاههای دولتی و فرادولتی است که امیدواریم با حمایت ویژه رئیس جمهور محترم در تحقق این مهم موفق باشیم.
عباس علی آبادی در آئین تکریم و معارفه وزرای نیرو دولتهای سیزدهم و چهاردهم که با حضور علی اکبر محرابیان و محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، ضمن تشکر از مقام معظم رهبری برای حمایتهای مستمر از تمامی دولتها به ویژه دولت سیزدهم گفت: آب و برق دو عنصر حیاتی زندگی جوامع بشری محسوب میشود و وزارت نیرو به عنوان متولی تأمین این دو عنصر حیاتی وظایف مهمی را در قبال مردم ایران بر عهده دارد.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه پس از انقلاب اسلامی پیشرفتهای ارزشمندی در دو صنعت آب و برق در کشور محقق شده است، ادامه داد: در دهههای گذشته چه در صنعت آب و چه در صنعت برق جوانان و مهندسان ایرانی پیشرفتهای چشمگیری داشتهاند و شرایط این دو صنعت به لحاظ بهرهمندی از فناوریهای نوین مثبت ارزیابی میشود.
علی آبادی اضافه کرد: وزارت نیرو در دوره جدید، خود را متعهد به اجرای برنامه هفتم توسعه میداند و بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته متعهد هستیم متناسب با آنچه که قانون بر ما تکلیف کرده است تا پایان دوره نسبت به رفع ناترازیها چه در بخش آب و چه در بخش برق اقدام کنیم.
وی با تأکید بر صداقت، تعهد کاری و اخلاق مداری در اجرای وظایف و تعهدات در قبال ملت بزرگ ایران خاطرنشان کرد: از تمامی همکارانم در صنعت آب و برق میخواهم تمام توان و انرژی خود را بر روی اصل کارها متمرکز کنند و با بهرهگیری حداکثری از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان به دنبال حل چالشهای آب و برق کشور باشند.
علی آبادی با دعوت از جامعه دانشگاهی کشور برای عرضهایدهها و نوآوریهای خود به منظور کمک به حل مشکلات آب و برق کشور ادامه داد: در دوره جدید تلاش میکنیم ضمن هماهنگی کامل با سایر دستگاههای دولتی، قوه قضائیه و مقننه نهایت تلاش خود را برای پیشبرد طرح و برنامههای آب و برق کشور منطبق بر برنامه هفتم توسعه بکار بگیریم.
وزیر نیرو با بیان اینکه لازم است تا پایان برنامه هفتم توسعه به ظرفیت تولید برق کشور ۳۵ هزار مگاوات افزوده شود، اضافه کرد: در حال حاضر ظرفیت منصوبه نیروگاههای کشور ۹۲ هزار مگاوات است که باید این رقم را به ۱۲۴ هزار مگاوات برسانیم.
عضو کابینه دولت چهاردهم در خصوص ضرورت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر نیز اظهار کرد: در حال حاضر ظرفیت منصوبه انرژیهای تجدیدپذیر کشور ۱۱۶۳ مگاوات است که بر اساس برنامهریزیها و تکالیف قانونی این رقم را باید به ۱۲ هزار مگاوات برسانیم.
وی با بیان اینکه راندمان نیروگاههای کشور در حال حاضر ۳۹ درصد است، افزود: برنامهریزی ویژهای را برای ارتقای راندمان نیروگاههای کشور به ۴۴ درصد در دستور کار قرار میدهیم که شامل نوسازی نیروگاههای فرسوده و احداث نیروگاههای مدرن خواهد بود.
علی آبادی با تأکید بر اینکه تحقق همه این اهداف به حمایتهای ویژه دولت و مجلس نیاز دارد، خاطر نشان کرد: سیاستگذاری برای رفع ناترازی برق و بهبود محیط کسب و کار این صنعت و افزایش رقابت پذیری با مشارکت بخش خصوصی و مردم از مهمترین سیاستهای وزارت نیرو در بخش برق است.
وزیر نیرو اضافه کرد: پرداخت بدهی بانکها و سرمایهگذاران در کنار جذاب کردن محیط اقتصادی صنعت برق و اصلاح ساختار اقتصادی این صنعت از دیگر برنامههایی است که وزارت نیرو در دولت جدید پیگیری خواهد کرد.
وی با تأکید بر پرداخت یارانه برق تنها در چارچوب الگو به مصرفکنندگان ادامه داد: یکی از اقدامات مهمی که با هدف جذاب کردن محیط اقتصادی صنعت برق باید در دستور کار قرار گیرد، پرداخت یارانه برق در چارچوب الگو و الزام مشترکان پرمصرف برای تأمین برق مازاد خود از طریق بورس است.
علیآبادی در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم خوداتکا شدن صنایع در تأمین برق اشاره کرد و در این خصوص گفت: با توجه به ناترازی موجود در صنعت برق و با هدف حل چالش تأمین برق صنایع، لازم است صنایع نسبت به تأمین برق مصرفی خود به صورت خوداتکا اقدامات لازم را انجام دهند.
علی آبادی با بیان اینکه بهینهسازی مصرف انرژی و کاهش شدت مصرف از دیگر سیاستهای مورد تأکید دولت چهاردهم است، افزود: توسعه تبادل انرژی برق با کشورهای همسایه متناسب با شرایط اقلیمی از کید بر ضرورت نظارت و کنترل مصرف آب در بخش کشاورزی و برداشت آب از منابع آب زیرزمینی اظهار کرد: کشاورزان عزیز باید بدانند که در صورت برداشت بیرویه آب از منابع آب زیرزمینی بدون در نظر گرفتن ملاحظات اقلیمی و ظرفیتهای اکولوژیکی، در آینده منجر به بحرانهایی مانند فرونشست خواهد شد که عملاً قابلیت کشاورزی در بسیاری دشتهای بزرگ کشور را از بین خواهد برد.
وی با اشاره به اینکه سرانه آب تجدیدپذیر کشور طی دهههای اخیر از ۶ هزار مترمکعب به کمتر ۱۲۰۰ مترمکعب رسیده است، اضافه کرد: این رقم در حالی است که میانگین سرانه آب تجدیدپذیر جهان ۴ هزار متر مکعب است.
علی آبادی اضافه کرد: در حال حاضر ۸۶ درصد از منابع آب کشور در بخش کشاورزی، ۹ درصد در بخش شرب و تنها ۳ درصد در بخش صنعت به مصرف میرسد و کشور با بیش از ۱۴۶ میلیارد متر مکعب کسری آب رو به رو است که جبران این کسری نیاز به همکاری و تعامل فرادستگاهی به ویژه با جهاد کشاورزی دارد.
وزیر نیرو در بخش دیگر سخنان خود بر ضرورت تقویت دیپلماسی آب اشاره کرد و افزود: در دوره جدید تلاش میکنیم با استفاده از ظرفیتهای موجود در وزارت امور خارجه و سایر دستگاهها، دیپلماسی آب را تقویت کنیم تا بتوانیم نسبت به احقاق حقابههای قانونی کشور به ویژه در جنوب شرق کشور اقدامات مؤثری را اجرایی کنیم.
وی کاهش تلفات آب در شبکههای آبرسانی از ۳۰ درصد به ۲۰ درصد را یکی دیگر از اهداف وزارت نیرو در دولت چهاردهم عنوان کرد و خاطرنشان کرد: تکمیل طرحهای آبرسانی در قالب جهاد آبرسانی و سایر پروژههای بزرگ آبی، اصلاح نظام حاکمیت شرکتی از دیگر برنامههایی است که در دولت چهاردهم مورد تأکید است.
علی آبادی در پایان ضمن تشکر علی اکبر محرابیان به عنوان وزیر نیرو در دولت سیزدهم و سایر همکارانش در صنعت آب و برق تأکید کرد: حل چالشهای صنعت آب و برق نیازمند وفاق ملی و تعامل همه جانبه وزارت نیرو با سایر دستگاههای دولتی و فرادولتی است که امیدواریم با حمایت ویژه رئیس جمهور محترم در تحقق این مهم موفق باشیم.
افزایش 2 برابری نیروگاه های بیوگاز کشور در سه سال گذشته
با افتتاح بزرگترین نیروگاه متمرکز زیست توده در غرب آسیا و کشور، مجموع ظرفیت نیروگاههای فاضلاب شهر تهران به 14.4 مگاوات رسیده که برای تامین انرژی برق یک شهر 170 هزار نفری کافی است.
حلیا سادات حسینی، مدیرکل دفتر توسعه نیروگاه های زیست توده ساتبا خاطرنشان کرد: با افتتاح نیروگاه 7.2 مگاواتی بیوگاز فاضلاب غرب تهران(فیروزبهرام) به عنوان بزرگترین نیروگاه متمرکز زیست توده غرب آسیا و کشور که در فروردین امسال وارد مدار شد، مجموع ظرفیت نیروگاههای فاضلاب شهر تهران به 14.4 مگاوات و مجموع برق تولیدی آن به 130 هزار مگاوات در سال رسیده است که برای تامین انرژی برق یک شهر 170 هزار نفری و گرمای مورد نیاز 4000 هزار خانوار کافی است.
ساخت نیروگاه بیوگاز حاصل از هضم بیهوازی فاضلاب تهران شامل نیروگاه زیست توده واحدهای 1 تا 4 تصفیهخانه فاضلاب جنوب تهران با ظرفیت اسمی 4.8 مگاوات و نیروگاه زیست توده واحدهای 5 و 6 تصفیهخانه فاضلاب جنوب تهران با ظرفیت اسمی2.4 مگاوات در سال 1395 تکمیل شده و نیروگاه 7.2 مگاواتی غرب تهران به عنوان بزرگترین نیروگاه متمرکز زیست توده کشور در فروردین 1403 به بهرهبرداری رسیده است.
انرژی حاصل از این نیروگاهها باعث صرفهجویی سوخت معادل 150 هزار بشکه نفت خام و یا 48 میلیون مترمکعب گاز طبیعی در سال است و بهرهبرداری از این نیروگاهها باعث خواهد شد تا از انتشار 450 هزار تن گاز دیاکسید کربن در سال جلوگیری شود. افزایش بهرهوری انرژی و کاهش تلفات انتقال، کاهش دیماند شبکه در نقطه مصرف، کاهش هزینه سرمایهگذاری توسعه غیرضروری شبکه برق کشور و اشغال نشدن فیدر شبکه در صورت توسعه پست بالادست از دیگر مزایای اجرای این طرح نیروگاه بیوگازسوز فاضلاب تهران است.
تصفیه خانههای فاضلاب تهران (جنوب و غرب) با هدف ارتقای سطح بهداشت عمومی، جلوگیری از آلودگی منابع آب زیرزمینی، حفاظت از محیط زیست و بالابردن کیفیت زندگی مردم احداث شده و برای افزایش بهرهوری و تامین انرژی نسبت به احداث و راه اندازی نیروگاه بیوگاز حاصل از هضم بیهوازی در این تصفیه خانه اقدام شده است.
استحصال انرژی به وسیله هاضمهای بیهوازی از زیستتوده به عنوان یک منبع تجدیدپذیر علاوه بر تولید گاز متان روشی مناسب برای تصفیه مواد آلی فسادپذیر نیز است که موجب کاهش شدید بار آلودگی مواد زائد آلی در بخش خانگی، کشاورزی، دامپروری و فاضلاب خواهد شد. این فرآیند یکی از قدیمیترین و پر کاربردترین راهکارهای تثبیت لجن فاضلاب در تصفیهخانهها است که از طریق یکسری فعل و انفعالات بیولوژیکی، ترکیبات آلی را به متان و دی اکسیدکربن تبدیل کرده و جامدات فرار را بسته به شرایط بهرهبرداری به حدود 35 تا 60 درصد کاهش میدهد. بیوگاز حاصل از تصفیه فاضلاب، قابلیت جمع آوری و شیرین سازی داشته است و میتوان از آن برای تولید برق استفاده کرد.
بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی آژانس بین المللی انرژیهای تجدیدپذیر(IRENA) ظرفیت نصب شده نیروگاههای بیوگاز در سطح جهانی بیش از ۲۱ هزار مگاوات است که در این میان کشور آلمان با ظرفیت ۷ هزار مگاوات در جایگاه اول قرار دارد و انگلستان، آمریکا، ایتالیا و چین در رتبه های بعدی قرار دارند.
آخرین نیروگاه بیوگاز افتتاح شده، نیروگاه بیوگازسوز فاضلاب غرب تهران ( فیروزبهرام) با ظرفیت اسمی ۷.۲ مگاوات است که پنج شنبه، ۲۳ فروردین، همزمان با افتتاح پروژههای صنعت آب و فاضلاب به صورت ویدئو کنفرانس توسط حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور و با حضور محمود کمانی، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا به بهرهبرداری رسید. نکته قابل توجه آنکه با بهرهگیری موثر از فرصتها و مشوقهای بینالمللی در حرکت به سوی اقتصاد کم کربن، ثبت این پروژه تحت مکانیسم توسعه پاک (CDM) پروتکل کیوتو در سازمان ملل متحد صورت گرفته و امکان دریافت گواهیهای کاهش انتشار و فروش آن در بازار کربن، منابع درآمدی ارزی عاید کشور خواهد شد.
با افتتاح این نیروگاه، ظرفیت نیروگاههای زیست توده کشور به 21 مگاوات افزایش یافته که بیش از 2 برابر نیروگاههایی است که در آغاز فعالت دولت سیزدهم وجود داشته است. در حال حاضر حدود 8 نیروگاه دیگر در حال ساخت است که از جمله آن میتوان به چهار نیروگاه بیوگازسوز در شهرهای اصفهان با ظرفیت 1.2 مگاوات، قم با ظرفیت 1.2 مگاوات، کاشان با ظرفیت 466 کیلووات و شیراز با ظرفیت یک مگاوات اشاره کرد.
آبرسانی به روستاهای غرب کارون در خرمشهر به همت شرکت نفت و گاز اروندان
شرکت نفت و گاز گچساران بهمنظور عمل به مسئولیت اجتماعی، با احداث خط لوله آب از تصفیهخانه خود در غرب کارون به روستای سبعه، مشکل کمآبی هفت روستای غرب کارون را برطرف کرد.
آب، مایه حیات است و نبود آن، زندگی را به کام مردم تلخ میکند. سالهاست که اهالی روستاهای غرب کارون با مشکل کمآبی دست و پنجه نرم میکردند، اما حالا با احداث خط لوله آب از سوی شرکت نفت و گاز اروندان، لبخند دوباره بر لبانشان نقش بسته است.
عبدالله عذاریاهوازی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان گفت: با توجه به مشکلهای آبی در برخی روستاهای دهستان غرب کارون (بخش مرکزی شهرستان خرمشهر، جاده امام جعفر صادق(ع))، این شرکت در ادامه عمل به انجام مسئولیت اجتماعی خود اقدام به راهاندازی خط لوله آب از تصفیهخانه آب سبعه تأسیسات خود به روستاهای غرب کارون و حومه شهرستان خرمشهر کرد.
وی ادامه داد: با بهرهبرداری از این خط لوله در هر ساعت ۳۰ مترمکعب آب به روستاهای این منطقه ارسال میشود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با بیسابقه دانستن این کمکرسانی افزود: این آب برای استفاده به روستاهای سبعه، دیمابن نجم، فدک، امالتمن، سویچیتی ۱، سویچیتی ۲ و سویچیتی ۳ ارسال و مشکل کم آبی در این ۷ روستا از اوسط اردیبهشت امسال تاکنون بهطور کامل برطرف شده است.
عذاریاهوازی ضمن تشکر از تلاش جهادی همکاران خود در برقراری این خدمت بزرگ و ارزشمند به ساکنان محلی گفت: تا قبل از اینکه پروژه طرح بزرگ آبرسانی غدیر که از سوی اداره آبفای شهرستان خرمشهر در حال پیگیری است و تا نزدیکی این روستاها پیش آمده به اتمام برسد، ما در خدمترسانی به مردم شریف این منطقه از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد و در کنار آنها خواهیم بود.
بر اساس این گزارش، با احداث این خط لوله، فصل تازهای در زندگی اهالی روستای سبعه و روستاهای اطراف آغاز شده است. دسترسی پایدار به آب آشامیدنی سالم، افزون بر بهبود کیفیت زندگی، به افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی و دامداری نیز کمک شایانی میکند. این پروژه نشان داد که صنعت نفت و گاز میتواند فراتر از تولید انرژی، نقش موثری در توسعه پایدار مناطق محروم ایفا کند.
با این اقدام، شرکت نفت و گاز اروندان نهتنها به نیاز اولیه مردم پاسخ داده، بلکه گامی مهم در جهت محرومیتزدایی و ایجاد توسعه متوازن برداشته است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.