شماره: 2504 / ۱۴۰۳ سوم دي
تعداد بازدید : 0
اخبار
قدردانی عراقچی از حمایت شرافتمندانه یمن از مردم فلسطین
وزیر خارجه در دیدار با وزیر خارجه یمن با قدردانی از حمایت شرافتمندانه مردم یمن از مردم مظلوم فلسطین اعلام کرد که رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات خود و برخورداری از حمایت آمریکا و کشورهای غربی نتوانسته است به اهداف شیطانی خود دست یابد.جمال احمد علی عامر وزیر خارجه و مهاجرین جمهوری یمن در تماس تلفنی با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص روابط دو جانبه و آخرین تحولات منطقه گفتگو و تبادل نظر کرد.
در این تماس وزیر امور خارجه با محکوم کردن حملات آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی به یمن تاکید کرد آنچه که آمریکا با نقض فاحش اصول و قواعد حقوق بینالملل مرتکب میشود، به نیابت از رژیم صهیونیستی و در چارچوب طرح مشترک آنها برای تخریب و تضعیف کشورهای اسلامی و سیطره بر منطقه است.
وزیر امور خارجه با قدردانی از مقاومت و حمایت شرافتمندانه مردم یمن از مردم مظلوم فلسطین افزود: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود و برخورداری از حمایت بی حد و حصر آمریکا و برخی دیگر کشورهای غربی و در راس آنها آمریکا نتوانسته است به اهداف شیطانی خود دست یابد.
جمال احمد علی عامر وزیر امور خارجه جمهوری یمن نیز با ارائه گزارشی از آخرین تحولات این کشور، از حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از دولت و مردم یمن در مقابل تجاوزات دشمنان تقدیر کرد.
وی افزود: تلاش آمریکا و اسرائیل این است که منطقه را تحت سیطره خود قرار دهند و کشورها و ملتهای بزرگ اسلامی باید با استفاده از ظرفیتهای عظیم خود مانع از تحقق مطامع آنها شوند.
ایران تجاوز مجدد آمریکا به یمن را
شدیدا محکوم کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به تجاوز مجدد آمریکا به یمن تصریح کرد: این حملات ناقض موازین و اصول حقوق بشردوستانه بینالمللی و مصداق جنایت جنگی است.اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه حملات هوایی آمریکا به اهدافی در صنعا را به شدت محکوم کرد.سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: حملات تجاوزکارانه و مکرر آمریکا به یمن نه تنها نقض فاحش اصول و موازین حقوق بینالملل و منشور ملل متحد است بلکه ناقض موازین و اصول حقوق بشردوستانه بینالمللی و مصداق جنایت جنگی است.بقائی با تمجید از حمایت و همبستگی شرافتمندانه مردم یمن با ملت مظلوم فلسطین که منبعث از ایمان و اعتقاد راسخ یمنیها در حمایت از مظلوم در برابر اشغالگری و نسلکشی است، خواستار اقدام جدی جهان اسلام و کشورهای منطقه و نیز سازمان ملل متحد علیه اقدامات تجاوزکارانه آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی علیه یمن شد.
طرح انسداد مرز هوشمندانه است
فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: مطابق دستورات صادرشده از سوی سلسلهمراتب، طرح انسداد مرز را که کاملاً هوشمندانه، بازدارنده و در لبه فناوری است، اجرایی می کنیم و موفقیتهای خوبی در این زمینه داشتهایم.امیر سرتیپ «کیومرث حیدری» فرمانده نیروی زمینی ارتش در حاشیه اولین جشنواره کانونهای ارزیابی و رشد سرمایه انسانی آجا در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حضور نزاجا در مرزها به دلیل این نیست که تهدیدی علیه کشور وجود دارد، بلکه به منظور اشراف اطلاعاتی و تأمین امنیت پایدار، نیروی زمینی ارتش در مرزهای کشور، استقرار یافته است.امیر سرتیپ حیدری با اشاره به طرح انسداد مرزهای شرق کشور افزود: مطابق هماهنگیهای صورتگرفته و دستورات صادرشده از سوی سلسلهمراتب، طرح انسداد مرز را اجرایی کردهایم؛ طرحی که کاملاً هوشمندانه، بازدارنده و در لبه فناوری، پیشبینی شده است.فرمانده نیروی زمینی ارتش اضافه کرد: در بخشی از طرح مذکور که مربوط به نزاجا است، متکفل این امر مهم شدهایم که موفقیتهای خوبی هم داشتهایم و امیدواریم که طبق برنامه و زمانبندیِ مقرر، بتوانیم کار را پیش ببریم.
تکذیب دستگیری ۲ دختر نوجوان در قم
با پیگیری دادستانی کل کشور مشخص شد که کلیپ درگیری دو نوجوان در قم قدیمی و مربوط به سال گذشته است.معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی استان قم در رابطه با انتشار ویدئویی در شبکههای اجتماعی گفت: ادعای دستگیری دو دختر نوجوان توسط رسانههای خارجنشین در 29 آذرماه سال 1403 کذب و نادرست بوده، چراکه این ویدئو مربوط به 26 شهریور ماه سال 1402 یعنی 15 ماه پیش است.وی تاکید کرد: در 26 شهریور ماه سال 1402 مأمورین پلیس به موضوع درگیری و نزاع چند دختر نوجوان ورود کرده که در این بین دو نفر دستگیر و جهت سیر مراحل قضایی به یگان انتظامی دلالت داده شدند.
دیدار هاکان فیدان با جولانی در دمشق
وزیر خارجه ترکیه روز یکشنبه برای دیدار با مسئولان دولت موقت سوریه وارد دمشق شد و با جولانی دیدار کرد.«هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه به همراه هیئتی عالیرتبه برای دیدار با مسئولان دولت موقت سوریه وارد دمشق شد.مخالفان مسلح سوریه اخیرا کنترل کامل دمشق و استانهای دیگری را در دست گرفته و به حکومت چندین ساله «بشار اسد» پایان دادند. این گروهها یک دولت انتقالی را برای اداره امور سوریه تشکیل دادهاند.هاکان فیدان دیروز در دمشق با ابو محمد الجولانی، رهبر گروه تحریر الشام دیدار کرد.
خبرگزاری اسپوتنیک پیشتر گزارش داد که هیئت بلندپایه ترکیه با خودروهای حامل پرچم ترکیه از مرز سوریه و ترکیه عبور و به سمت دمشق پایتخت سوریه حرکت کرد.
پیشتر «برهان کوراوغلو» کاردار سفارت ترکیه در دمشق در مصاحبهای گفت: «پس از هاکان فیدان، وزیر امور خارجه کشورمان، اردوغان رئیسجمهور ما هم در حال بررسی آمدن به دمشق است.»
این تحولات در پی سقوط حکومت بشار اسد رخ میدهد و ترکیه و سوریه شروع به برقراری مجدد روابط دیپلماتیک کردهاند. سفر اخیر «ابراهیم کالین» رئیس اطلاعات ترکیه به دمشق، توجهات را به سفر احتمالی اردوغان جلب کرده است.
رئیسجمهور ترکیه پیشتر گفته بود که سفر هاکان فیدان به دمشق با تمرکز روی روابط در حال توسعه بین ۲ کشور خواهد بود. اردوغان گفته بود: «امیدوارم وزیر امور خارجه کشورمان بهزودی به آنجا برود. آنها روی ساختار جدید با هم کار خواهند کرد.»
تغییر ساعت کاری کتابخانه مجلس
برای ماههای پایانی سال، ساعت کاری کتابخانه مجلس تغییر کرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، ساعت کاری کتابخانه مجلس تغییر یافته است.
بر اساس اطلاعیه کتابخانه مجلس، ساعت کاری مجموعه کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در ماههای پایانی سال ۱۴۰۳ به این شرح خواهد بود: «شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸ صبح تا ۱۹» و روز پنجشنبه از ساعت ۸ صبح تا ۱۶».
در این اطلاعیه یادآور شده است : «ورود به کتابخانه پس از ساعت ۱۷ ممکن نخواهد بود.»
پیش از این ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه از ۸ صبح تا ۲۰ و پنجشنبهها از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۶ بود. جمعهها و تعطیلات رسمی نیز کتابخانه تعطیل است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
رهبر انقلاب: جمهوری اسلامی نیاز به نیروی نیابتی ندارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از مداحان اهلبیت(ع) تاکید کردند: جمهوری اسلامی برای هر اقدامی در منطقه نیاز به نیروی نیابتی ندارد. نبرد و مبارزه یمن، حزبالله، حماس و جهاد بر اساس ایمان و عقیده است.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز در خجسته سالروز میلاد سیّده زنان دو عالم حضرت صدیقه کبری(س)، در دیدار هزاران نفر از مداحان و شاعران اهل بیت(ع) و قشرهای مختلف مردم، حضرت فاطمه زهرا(س) را الگوی کامل همه بشریت برای «قیام در راه حق، ایستادگی، شجاعت، صراحت و قوت منطق و استدلال» خواندند و با اشاره به تلاش دشمنان برای هراسافکنی، اختلافافکنی و یأسافکنی در جامعه، تأکید کردند: خاصیت پیروان شیطان، گزافهگویی و دروغپردازی است و چاره آن، جهاد تبیین و بیان حقایق و ارائه منطق قابل قبول.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین با اشاره به محقق نشدن هیچیک از اهداف رژیم صهیونیستی برای نابود کردن حماس و حزبالله، گفتند: ملتهای شرافتمند منطقه، به فضل الهی رژیم منحوس را ریشهکن میکنند و فردایی بهتر را برای منطقه رقم خواهند زد.
رهبر انقلاب اسلامی با بیان نکاتی درباره مسائل منطقه از جمله مسئله سوریه، گفتند: یک گروه اغتشاشگر با کمک، نقشه و برنامهریزی دولتهای خارجی توانست از ضعفهای درونی سوریه استفاده کند و این کشور را به هرج و مرج بکشاند.
ایشان با اشاره به سخنان چندی قبل خود مبنی بر برنامه دوگانه آمریکا برای کشورهای منطقه یعنی «مسلط کردن یک حکومت فردیِ مستبدِ سازشگر با سلطه» و اگر ممکن نبود، «ایجاد اغتشاش و هرج و مرج در آن کشور»، افزودند: برنامه آنها در سوریه به ایجاد اغتشاش و هرج و مرج منتهی شد و اکنون آمریکا، رژیم صهیونیستی و همراهان آنها با احساس پیروزی، همچون اصحاب شیطان دچار گزافهگویی و حرف مفت زدن شدهاند.
حضرت آیتالله خامنهای، سخنان یک مقام آمریکایی را با مضمونِ پنهانِ «کمک و حمایت از هر کسی که در ایران اغتشاش کند»، نمونهای از گزافهگوییهای دشمنان دانستند و افزودند: احمقها گویا بوی کباب شنیدهاند اما ملت ایران هر کسی که مزدوری آمریکا را در این زمینه قبول کند، زیر گامهای خود لگدمال خواهد کرد.
ایشان در بیان نکتهای دیگر ناظر به تحولات منطقه، با اشاره به تظاهر عنصر صهیونی به پیروزی و رجزخوانی و گزافهگویی، گفتند: بدبختها، شما کجا پیروز شدید؟ آیا این پیروزی است که چهل و چند هزار زن و کودک را با بمب کشتید اما نتوانستید حتی یکی از اهداف اعلامی خود در ابتدای جنگ را محقق کنید؟ آیا حماس را نابود و اسرای خود را در غزه آزاد کردید؟ آیا با وجود به شهادت رساندن شخصیتی عظیم همچون سیدحسن نصرالله، توانستید حزبالله لبنان را از بین ببرید؟
رهبر انقلاب، مقاومت در منطقه اعم از حزبالله، حماس و جهاد اسلامی را زنده و بالنده خواندند و خطاب به صهیونیستها گفتند: بنابراین شما پیروز نیستید بلکه شکست خوردهاید.
ایشان پیشروی صیهونیستها در خاک سوریه و اشغال مناطقی از آن را ناشی از نبود مانع و مقاومت حتی یک سرباز در مقابل آنها خواندند و گفتند: این حرکتِ بدون مانع، پیروزی نیست البته بدون تردید جوانان غیور و شجاع سوری شما را از آنجا بیرون خواهند کرد.
نکته سوم حضرت آیتالله خامنهای درباره تحولات منطقه، ناظر به جنگ روانی و تبلیغاتی علیه ایران با ادعای از دست دادن نیروهای نیابتی در منطقه بود.
ایشان با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی نیروی نیابتی ندارد، گفتند: یمن، حزبالله، حماس و جهاد میجنگند چون با ایمان هستند و عقیده و قدرت ایمان، آنها را به میدان مقاومت آورده است، نه اینکه نیابتی از سمت ما داشته باشند.
رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی اگر هم روزی بخواهد اقدامی کند احتیاجی به نیروی نیابتی ندارد، افزودند: مردان مؤمن و شرافتمند در یمن، عراق، لبنان، فلسطین و انشاءالله در آینده نزدیک در سوریه، در حال مبارزه با ظلم و جنایت و رژیم منحوس و تحمیلی صهیونیستی هستند، جمهوری اسلامی نیز مبارزه میکند و به خواست پروردگار این رژیم را از منطقه ازاله خواهیم کرد.
ایشان این سخنان را نه یک بیان سیاسی بلکه حقایقی ملموس و تجربهشده خواندند و با اشاره به سربرآوردن مجموعه قوی و پولادین و شرافتمندِ حزبالله از دل اغتشاشات و جنگهای داخلی دهه 60 لبنان خاطرنشان کردند: از دل آن تهدیدها و ناامنیها، فرصت بزرگی همچون حزبالله لبنان سربرآورد و اتفاقاتی همچون شهادت بزرگان آن همچون سیدعباس موسوی نیز نه تنها آن را ضعیف نکرد بلکه قویتر کرد و امروز و فردای مقاومت نیز همینگونه خواهد بود.
حضرت آیتالله خامنهای ایجاد فرصتها از دل تهدیدها را در گرو هوشیاری، احساس مسئولیت و عمل به وظایف دانستند و با تأکید بر اینکه فردای منطقه از امروز آن بهتر خواهد بود، گفتند: پیشبینی میکنیم مجموعهای قوی و شرافتمند در سوریه نیز سربرآورد چرا که امروز جوانان سوری چیزی برای از دست دادن ندارند و مدرسه، دانشگاه، خانه و خیابان آنها ناامن است بنابراین باید با قوت اراده در مقابل طراحان و مجریان ناامنی بایستند و بر آنها فائق آیند.
ایشان همچنین در بخش نخست سخنانشان در تبیین شخصیت بانوی دو عالم، افزودند: سراسر زندگی آن حضرت بویژه مدت کوتاه حیاتشان پس از رحلت پیامبر(ص)، تبیین مستمر حقایق و مبانی محکم دین بود و این، الگو و قلهای است که اگرچه نمیتوان به آن رسید اما باید مدام به سمت آن حرکت کرد.
رهبر انقلاب اسلامی در بیان معانی حدیثی از پیامبر خاتم مبنی بر اینکه «محبت و دوستی حضرت فاطمه(س) صد جا بدرد انسان میخورد که آسانترین آن هنگام مرگ و در قبر است»، افزودند: معنای آسان این حدیث، فواید بیشماری است که دوستی و ارادت به حضرت صدیقه کبری(س) به همراه میآورد اما معنای سخت حدیث آن است که اگر انسان کارهایی کند که محبت آن حضرت به او جلب شود، صد جا فایده و ثمره بینظیر دارد.
ایشان الگو قرار دادن خصوصیات حضرت فاطمه(س) را، راه جلب محبت آن شخصیت یگانه خواندند و گفتند: یکی از مهمترین این خصوصیات، تبیین مستمر حقایق است که مداحی در حقیقت ادامه آن جهاد تبیین است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به حدیث دیگری از رسول اکرم که «مؤمن گاهی با جان یا شمشیر و گاهی با زبان جهاد میکند»، گفتند: جهاد زبان گاهی اهمیت و تأثیرش از جهاد با جان نیز بیشتر است.
ایشان مداحان را جهادگرانِ با زبان دانستند و افزودند: مداحی یک رسانه تمامعیار و یک هنر ترکیبی است که ابعاد آن در شکل و محتوا، لفظ و معنا، شعر و آهنگ و صدا، مدیریت جمعیت و چهره به چهره شدن با مردم، نمود پیدا میکند.
رهبر انقلاب تبیین مسائل روز را نیازی حقیقی دانستند و با اشاره به برنامهریزی پنهان و آشکار و هزینه کردن دشمن برای شبههافکنی و تحریف حقایق، گفتند: مداحان از جمله کسانی هستند که میتوانند با «جهاد تبیین، آگاهیبخشی، امیدآفرینی و تحرکآفرینی»، پاسخ مناسب و مؤثر به دشمن دهند.
حضرت آیتالله خامنهای سهگانه «هراسافکنی، اختلافافکنی و یأسآفرینی» را مثلث اهداف ضداسلامی-ضدایرانی دشمن دانستند و گفتند: حیله و کار اصلی شیطان، ایجاد ترس و هراس است و اصحاب ادب و شعر و تفکر باید با منطق دلنشین، «شجاعت و آگاهی و ایستادگی» را به مردم منتقل کنند.
در ابتدای این دیدار، 8 نفر از مادحان و شاعرانِ اقصینقاط کشور، به مدیحهسرایی و ذکر فضائل اهل بیت عصمت و طهارت(ع) پرداختند. همچنین حاضران با سرودخوانی دستهجمعی، مقام حضرت صدیقه طاهره(س) را ارج نهادند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
اخبار
قالیباف:
امام(ره) پیروزی انقلاب را
مدیون زنان میدانست
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امام(ره) معتقد بود پیروزی انقلاب اسلامی مدیون زنان است، عنوان کرد: شک نکنید تداوم انقلاب نیازمند عواملی است که آن را به پیروزی رساند و تداوم و پیشرفت آن نیز در گروی همان عوامل است.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشستی با اعضای فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی که پیش از ظهر یکشنبه، دوم دی ماه 1403 به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و گرامیداشت مقام زن در بهارستان برگزار شد، ضمن تبریک این روز با بیان اینکه یکی از تحولات کمی و کیفی در همه ابعاد انقلاب اسلامی برای زنان رخ داد، گفت: امروز دشمنان تلاش میکنند موضوع زنان که نقطه قوت انقلاب اسلامی است را به پاشنه آشیل جمهوری اسلامی تبدیل کنند و از این جهت مقابله با تلاش دشمن باید اولویت نمایندگان مجلس باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: هر کمکی در حوزه موضوعات مرتبط با بانوان نیاز باشد را انجام میدهم؛ سزاوار نیست ضدانقلاب بر این بستر سوار شود، در حالی که جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با دیگر کشورها در حوزه زنان و توجه به بانوان قوی بوده است.
وی در ادامه با بیان اینکه امام(ره) معتقد بود پیروزی انقلاب اسلامی مدیون زنان است، عنوان کرد: شک نکنید تداوم انقلاب نیازمند عواملی است که آن را به پیروزی رساند و تداوم و پیشرفت آن نیز در گروی همان عوامل است.
قالیباف همچنین گفت: با همه باور خود میگویم اگر هر 14 نفر شما که یک فراکسیون هستید، همدل و هم جهت باشید میتوانید در بسیاری از امور مثمر و مؤثر واقع شوید و در کل مجلس نیز مؤثر باشید.
وی با اشاره به اهمیت خانواده در قانون اساسی و لزوم توجه به این بنیان در قانونگذاری تأکید کرد: فراکسیون زنان و خانواده مجلس باید همین مسئله یعنی مبنا بودن خانواده در قانونگذاری را دستور کار خود قرار داده و موضوعات را بر این اساس دنبال کند.
پزشکیان:دغدغه ما حل مشکلات کشور است
رئیس جمهور گفت: توسعه یعنی احترام به فرهنگ دیگران، مشکلات با دعوا کردن و تضاد حل نمیشود. باید به دیدگاه دیگران احترام بگذاریم و در جامعهی ما مواردی هست که شاید برتابیده نشود ولی باید احترام گذاشته شود.
مسعود پزشکیان رئیسجمهور صبح دیروز در آیین بزرگداشت مقام زن که بهمناسبت سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) برگزار شد، طی سخنانی بیان کرد: در دورانی که پیامبراکرم(ص) زندگی میکردند، پسر داشتن یک مزیت بود و فرزند دختر مایه سرشکستگی تلقی میشد؛ آن حضرت در چنان شرایطی صاحب دختر شدند و قرآن کریم نیز دربارهی آن فرزند، از «کوثر» تعبیر میکند و آن حضرت جایگاه ویژهای در اعتقاد ما دارند.وی اظهار داشت: پیامبران آمدهاند که حقوق انسانها رعایت شود و براساس انصاف با همه برخورد کنند. نباید در این برخورد، به زن، مرد، قومیت، مذهب و دیگر موارد توجه کرد و همه انسان هستند. ما همگی باید خودمان را با تطبیق داده و نباید اینطور فکر کنیم که فقط «ما» حق هستیم. باید حرف حق و درست را شنید و به آن عمل کرد.
رئیسجمهور عنوان کرد: باید یاد بگیریم که حرف حق و درست را بپذیریم و اگر این اتفاق بیفتد، بحث و دعوایی صورت نمیگیرد؛ اختلاف از نادیده گرفتن حقوق دیگران پدید میآید. همه انسانها محترم هستند و حقوقشان مورد رعایت قرار بگیرند.
پزشکیان با اشاره به سخنان یکی از حضار درباره ساختار حزبی در کشور، خاطر نشان کرد: ما هنوز آن «حزب» را نداریم که دربارهی مسائل مختلف اقتصاد، سیاست، بازار و غیره میخواهد چگونه عمل کند و تاکنون چنین چیزی ندیدهام. باید به گروهها، سمنها و نهادها که میخواهند فعالیت کنند توجه کنیم. وی با بیان اینکه برتری به مردم یا زن بودن نیست و قرآن میفرماید که برتری به تقواست، عنوان کرد: تقوا دارای تعاریف عمیق است ولی میتوان گفت که حرکتِ بدون خطاست. اگر کسی کاری را بدون خطا انجام میدهد، باید محترمتر باشد.رئیسجمهور بیان کرد: ما در دولت آمادهایم که بستر را برای حضور زنان و دختران باز کنیم که به عرصه بیایند و کمک کنند.
پزشکیان تصریح کرد: نگاه امروزی از ارزشها و نگاه خدمت به مردم و نجات ایران که در گذشته بود، به این رسیده که یکی چپ، یکی راست و اینکه یکی چه ظاهری دارد و غیره. دغدغهی ما باید حل مشکلات مردم باشد؛ بدون توجه به اینکه در چه استانی، مذهب و یا جنسیتی هستند. وظیفه ما حل مشکلات مردم است.وی گفت: زنان و مادران نیز نقش اصلی در این زمینه دارند. هیچ مرد و قدرتی بدون همراهی یک زن خلّاق و توانمند نتوانسته به جایی برسد. همراهی زن میتواند مرد را در مسیر حرکت، پشتیبانی کند.
رئیسجمهور عنوان کرد: توسعه یعنی احترام به فرهنگ دیگران، مشکلات با دعوا کردن و تضاد حل نمیشود. باید به دیدگاه دیگران احترام بگذاریم و در جامعهی ما مواردی هست که شاید برتابیده نشود ولی باید احترام گذاشته شود. من بسیاری از موارد و مسائل را مطرح نمیکنم و با گفتگو مسائل را حل میکنیم و در جامعه دعوا درست نمیکنیم چرا که در آن صورت، مردم و کشور ضرر میکنند.
پزشکیان خاطر نشان کرد: اگر بتوانیم گفتوگو کرده و به خیابان دعوا نکشیم، میتوانیم مشکلات را حل کنیم؛ البته در حال حل مشکلات هستیم و در کدام دولت استاندار عرب، بلوچ و اهلسنت انتخاب شدهاند؟ خانم صادق وزیر راه در بزرگترین وزارتخانه مشغول هستند و این موارد با همراهی رهبر معظم انقلاب است. زنان در حال ورود به عرصه مدیریتی هستند و مقداری زمان میبرد. البته باید انتخاب و گزینش هم بهدرستی صورت بگیرد.
وی در پایان افزود: حضور زنان برای آینده کشور موثر است؛ زن و مادر در جامعه ارزش بالا و والایی دارند و ما بستر حضور بانوان در عرصه مدیریت را فراهم میکنیم.
معاون اول رئیس جمهور: شورای عتف باید مغز متفکر و پیشران توسعه کشور باشد
معاون اول رئیس جمهور در جلسه «شورای عتف» با انتقاد از دخالت هایی که در امور آموزش عالی کشور می شود گفت: متاسفانه این دخالت ها از سوی نهادهایی که علیالاصول ربطی به دانشگاه نداشته اند، در ۴۰ سال گذشته بسیار صورت گرفته است، به جای آنکه صادقانه و صمیمانه، مسائل حل شود، آنها را سیاسی کرده اند و مشخص است که در فضای سیاسی هم نمی شود تصمیم گیری کرد.
دکتر عارف در این جلسه با انتقاد از عدم توجه به سند چشم انداز در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری کشور گفت: در اوایل دهه هشتاد، به برنامه سوم توسعه که عملاً برنامه اصلاح ساختار بود، پرداخته شد. در آن زمان یکی از بخش های بسیار موفق در دو دهه گذشته، بخش آموزش عالی بود که از حدود ۱۷۰ هزار دانشجو در اوایل انقلاب به بیش از ۳ میلیون دانشجو رسیده و با وجود مشکلات فراوان، دوره های تحصیلات تکمیلی هم راه افتاده بود، همچنین پژوهش و ارتباط صنعت و دانشگاه به وضعیت قابل قبولی رسیده بود.
معاون اول رئیس در ادامه افزود: در این دوران، ضرورت سامان جدیدی در این حوزه احساس شد و اصلاح ساختار یا قانون تاسیس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دستور کار قرار گرفت که کار بسیار پیچیده و سختی بود که چالش هایی با مراکزی دیگر مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد کرد.
دکتر عارف افزود: در داخل دولت نیز برخی مخالفت های جدی با قانون تصویب شده بوجود آمده بود که خوشبختانه با نگاه مثبتی که به توان بخش آموزش عالی در توسعه کشور در دید بزرگان، مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود داشت، به سند خوبی با نگاه به سی سال آینده رسیدیم. مزیتی که بیش از همه به آن توجه داشتیم منابع انسانی بود و عملکرد آموزش عالی که می توانستیم از طریق آن به رشد و توسعه علم و مشارکت در جوامع علمی برسیم ، براساس سند چشم انداز نگاه ما این بود که باید جایگاه اول منطقه در توسعه علم را داشته باشیم.
معاون اول رئیس جمهور گفت: اکنون زمان آن است که یک ارزیابی جدی درباره شورای عتف صورت گیرد ، در حالی که در طی این چند دهه نقدی از عملکرد شورا ندیده ایم.
دکتر عارف افزود: قرار بود در ۱۴۰۴ جایگاه اول علمی در جنوب غرب آسیا را داشته باشیم، در منطقه ای که ۲۳ کشور و از جمله رژیم غاصب صهیونیستی که تمام توان آمریکا و اروپا در پشت اوست حضور دارند و ما باید از همه آنهاپیشی می گرفتیم اما اگر شاخص ها را نگاه کنیم می بینیم که در تولید مقاله در ۲۰۲۲ در رتبه ۱۵ قرار داشتیم و در ۲۰۲۴ به رتبه ۱۶ و از رتبه اول منطقه به رتبه دوم رسیده ایم.
معاون اول رئیس جمهور افزود:بنا بود دانشگاهی در ۱۰۰ دانشگاه اول دنیا داشته باشیم اما اکنون در ۳۰۰ دانشگاه اول هم حضور نداریم و بهترین رتبه ما ۳۳۴ است.
دکتر عارف در ادامه گفت:در حوزه «های تک» در ۲۰۲۳ رتبه ۶۳ را داشتیم و در سال بعد به رتبه ۶۴ و در منطقه به رتبه هفتم رسیده ایم و در شاخص فناوری و نوآوری در ۲۰۲۲ رتبه ۷۵ و در ۲۰۲۴ رتبه ۷۹ در آموزش در ۲۰۲۲ رتبه ۷۱ و در ۲۰۲۴ به رتبه ۸۱ رسیدهایم و حال سئوال این است که اگر این شورای عالی نمی بود، کجا بودیم، باید ببینیم که شورای عتف در ارتقاء امور دانشگاه بعنوان هادی و مسئول علم و فناوری چه کار کرده است؟
وی افزود: اگر ۴۰ سال گذشته را ببینیم فراز و نشیب های عجیب و غریبی در دانشگاه داشته ایم که بخشی از آن ضد علم بوده و ضد چشم اندازی بوده است که مقام معظم رهبری به آن توجه داشته اند.
دکتر عارف افزود: فرمایشات مقام معظم رهبری را نگاه کنید و بعد ببینید فضای دانشگاهها و عملکرد کل مجموعه آموزشی عالی ما چقدر با آن سازگار است و آیا ما همسو با نگاه رهبری و راهبرد های ایشان جلو رفته ایم؟
معاون اول رئیس جمهور در ادامه گفت: در حوزه «مهاجرت نخبگان» می بینیم که جوانان برجسته و نخبه کشور با زحمت اساتید و پیر شدن آنها علم یاد می گیرند اما بعد از فارغ التحصیلی رها شده و در هفت خوان جذب، خسته و پژمرده می شوند، چقدر شورای عتف که مسئولیت تولید علم و فناوری را دارد به این مسائل پرداخته است؟ آیا تنها صرف تشکیل چند کارگروه و تولید چند مقاله یعنی اینکه به وظیفه امان عمل کرده ایم؟دکتر عارف افزود: ماموریت این شورا، تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری برای پنج دهه آینده است. امروز کشور ما بیش از هر زمانی نیاز به یک شورای برجسته ملی دارد.
وی افزود: ما باید بدانیم چقدر به نکاتی که مقام معظم رهبری تاکید دارند توجه می کنیم، به عنوان نمونه، با موافقت مقام معظم رهبری، «صندوق حمایت از پژوهشگران» و «بنیاد نخبگان» تاسیس شدند اما آنها هم در مسیر مدنظر ایشان حرکت نکردند، بنیاد نخبگان که وظیفه اش کشف استعدادها در دور افتاده ترین روستاهای کشور و شکوفا کردن این استعدادهاست، تنها به حمایت از نخبگان شاگرد اول پرداخته است.
دکتر عارف گفت:متاسفانه ما آنقدر درگیر تشکیلات، آیین نامه نویسی، جلسات فرمایشی و تشکیل کمیته ها شده ایم که شورای عتف به جای آنکه مغز متفکر و پیشران توسعه کشور باشد و بگوید که کشور چگونه باید اداره شود، اولویت ها چیست و کشور را در برابر همه حوادث و آسیب ها «بیمه علمی» کند به موضوعات دیگری پرداخته است.دکتر عارف با انتقاد از دخالت هایی که در امور داخلی دانشگاه های کشور می شود، گفت: متاسفانه این دخالت ها از سوی نهادهایی که علی الاصول ربطی به دانشگاه نداشته اند، در ۴۰ سال گذشته بسیار صورت گرفته است، به جای آنکه صادقانه و صمیمانه، مسائل را حل کنیم آنها را سیاسی کرده ایم و مشخص است که در فضای سیاسی هم نمی شود تصمیم گیری کرد. متاسفانه میبینیم که درباره انتخاب یک فرد بعنوان مدیر گروه، دعوا می شود، از بیرون پیام می دهند که شما نمی توانید او را انتخاب کنید، فرددیگری باید بیاید، اینها چالش هایی است که ربطی به نظام ندارد، این در حالی است که کوچکترین مسئله را به بزرگان ربط می دهند.
معاون اول رئیس جمهور با ترسیم خط مشی آموزش عالی در دوره جدید گفت: ضمن تشکر از مسئولان همه دوره های گذشته باید در ابتدا بررسی کنیم که روح حاکم بر اصلاحاتی که در نیمه اول دهه هشتاد در آموزش عالی صورت گرفت چه بود، اصلاحاتی که برجسته ترین آنها تشکیل شورای عالی عتف بود و بعد هم تشکیل قانون وزارت علوم، باید ببینیم آیا در مسیر ترسیم شده که در مذاکرات با بزرگان، شورای انقلاب فرهنگی و مجلس طراحی شد قرار داریم یا نه؟ بحث آن بود که اگر آموزش عالی در راس قرار گرفت همه برنامه های توسعه و پیشرفت و همه آرمان ها دست یافتنی است.
وی ادامه داد: اصلاح کشور از اصلاح دانشگاه شروع می شود، ما که نگاه امام (ره) و مقام معظم رهبری را قبول داریم، حالا باید ببینیم که چه مقدار در آن مسیر رفته ایم و شورای عتف به جای پرداختن به موضوعات علمی و فناوری کشور چقدر به دنبال تشکیلات و تشکیل کارگروهها و کمیته ها بوده است.
دکتر عارف افزود: برای رفع این مشکلات باید نگاهمان را به سند چشم انداز که میثاق و تعهد ما است تغییر بدهیم ، باید کمبودها را جبران کنیم.
وی گفت: ما باید جایگاه اول را در منطقه به دست بیاوریم و برای رسیدن به این هدف ممکن است مجبور باشیم که به جای ۱۴۰۴ سال های ۱۴۱۰ یا ۱۴۱۲ را به عنوان چشم انداز در نظر بگیریم اما باید حتما به این چشم انداز برسیم.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: ما باید صادقانه موانع را با نهادهای ذیربط مطرح کنیم و بگوییم که این موانع را داریم، باید ببینم جوان مان بعد از خروج از دانشگاه، با جوانمان در هنگام ورود از لحاظ علمی، اخلاقی و فرهنگی چقدر تفاوت پیدا کرده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.